ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και επίσημα στη ΝΔ Βορίδης και Άδωνις- Παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες

Δημοσίευση 17 Φεβρουαρίου 2012, 00:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Και επίσημα στη ΝΔ Βορίδης και Άδωνις- Παρέδωσαν τις βουλευτικές τους έδρες
Facebook Twitter Whatsapp
Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και στην «ανάγκη» να υπάρξει ένα μεγάλο σταθερό κόμμα αναφέρθηκαν οι κ. Μάκης Βορίδης και 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά για την προσχώρησή τους στη ΝΔ.  
Στις κρίσιμες στιγμές για την χώρα και στην «ανάγκη» να υπάρξει ένα μεγάλο σταθερό κόμμα αναφέρθηκαν οι κ. Μάκης Βορίδης και 'Αδωνις Γεωργιάδης, μετά την συνάντηση που είχαν με τον Αντώνη Σαμαρά για την προσχώρησή τους στη ΝΔ.   «Οι επόμενες εκλογές θα κρίνουν αν η Ελλάδα θα μείνει μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης. Η Ελλάδα χρειάζεται μία στιβαρή ηγεσία που θα δώσει ξανά ελπίδα στον τόπο. Η μόνο οργανωμένη παράταξη είναι η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που εκφράζει την ελπίδα να μην γίνει η Ελλάδα Συρία», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.    

Ο Μάκης Βορίδης, από την πλευρά του, υπογράμμισε: «Αυτές τις στιγμές που είναι εξαιρετικά κρίσιμες αυτό που πρέπει να διασφαλιστεί είναι μία αξιόπιστη μεγάλη πατριωτική φιλελεύθερη παράταξη που όχι μόνο θα μπορεί, από τη μία να σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στους δανειστές και από την άλλη να εγγυηθεί στους πολίτες ότι η Ανάπτυξη θα έλθει. Ο Αντώνης Σαμαράς πήρε δύσκολες αποφάσεις, αισθάνομαι ότι έπρεπε να σταθώ δίπλα του».    

Δήλωση έκανε και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ κ. Κώστας Τασούλας, ο ο οποίος ανέφερε ότι «σε αυτές τις οριακές στιγμές για τον τόπο υπάρχει ελπίδα, είναι η ΝΔ η μόνη φιλελεύθερη αστική και λαική παράταξη που εξασφαλίζει όχι μόνο την παραμονή στην ΕΕ αλλά και την ανοδική πορεία της χώρας. Σε ερώτηση για το αν πρέπει να επιστρέψουν οι 21 διαγραμμένοι απάντησε ότι "όλος ο ελληνικός λαός πρέπει να πλαισιώσει τη ΝΔ».    

Και τα δύο πρώην στελέχη του ΛΑΟΣ παραιτήθηκαν από τις βουλευτικές τους έδρες. Οι βουλευτές αντικαθίστανται από τους Χρήστο Καλαποθαράκο και Μανούσο Ντουκάκη, επιλαχόντες βουλευτές του ΛΑΟΣ στο υπόλοιπο Αττικής και την Β' Αθηνών, αντίστοιχα.  

Αξίζει να θυμίσουμε ότι οι δυο πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ ήταν και οι μόνοι - από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ- που ψήφησαν υπέρ των μέτρων του νέου μνημονίου, στάση που οδήγησε στην διαγραφή τους από τον κ. Καρατζαφέρη. 
Ταυτόχρονα, έντονη είναι και η φημολογία ότι τη διαδρομή από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία σκέφτεται να ακολουθήσει και ο Θανάσης Πλεύρης.

Η εξέλιξη αυτή θα αποδυναμώσει ακόμα περισσότερο την ήδη πληγωμένη κοινοβουλευτική ομάδα του κ. Καρατζαφέρη.
Αξιωματούχος της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας αργά χτες το βράδυ στο newpost.gr επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τους κυρίους Βορίδη - Γεωργιάδη αλλά κράτησε επιφυλάξεις σε ότι αφορά τον κ. Πλεύρη.

Οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του «βλέπει» ο ΛΑΟΣ

Μέρος ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του, θεωρεί ο ΛΑΟΣ την προσχώρηση των Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της άρνησης του κόμματος να ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, η προσχώρηση «δεν είναι προφανώς ένα μεμονωμένο γεγονός" αλλά "είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου διεμβολισμού του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Το ΟΧΙ μας, γνωρίζαμε ότι θα έχει παρενέργειες».
Και η ανακοινωση του ΛΑΟΣ καταλήγει:
 
«Οι εκβιασμοί και οι πιέσεις τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, μπορεί να ευνούχισαν ηθικά ηγεσίες κομμάτων, χαλύβδωσαν όμως την ηθική του ελληνικού λαού, ο οποίος έχει κρίση και γνωρίζει να αντιδρά όταν πρέπει και όπως πρέπει".
Μετά τις δηλώσεις προσχώρησης των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:  
   
«O καριερισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και η μεγαλοαστική έπαρση, οδηγούν τους δυο στο ναό της ενδοτικότητας της Νέας Δημοκρατίας».