Τις αντιθέσεις και τις αντιρρήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς στη νέα δανειακή σύμβαση και «όλα εκείνα τα οποία τη συγκροτούν, ειδικότερα σε σχέση με τα εξαιρετικά επαχθή, ανηλεή μέτρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας», επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε «για την εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με το Eurogroup και συνολικότερα για την ευρωζώνη».   
Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης, επεσήμανε «για ακόμη μια φορά ότι η πορεία της χώρας πρέπει να αναζητείται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και της διερεύνησης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής».

Σε ερώτηση, εξάλλου, αν τέθηκε ζήτημα υπογραφής από τον ίδιο, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Δεν μου ζητήθηκε, αλλά, αν μου ζητηθεί, η άρνησή μου είναι δεδομένη. H χώρα έχει τη θεσμική της λειτουργία, έχει τους θεσμούς της δημοκρατίας και αυτοί οι θεσμοί είναι ο μόνος συνομιλητής και με την Ευρώπη και γενικότερα».Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ