Την επιλογή Σαμαρά να ψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο υπεραμύνθηκε ο υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παρασκήνιο». Ο κ. Αβραμόπουλος υποστήριξε ότι η στάση του αρχηγού της ΝΔ ήταν απόλυτα δικαιολογημένη, αν και επίπονη. Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι τα πράγματα σε σχέση με το πρώτο μνημόνιο είναι εντελώς διαφορετικά, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος στο κομματικό παιχνίδι και κατηγόρησε την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ούτε έλαβε πρωτοβουλίες για πραγματική εθνική συνεννόηση.

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι σήμερα όλοι συντάσσονται με τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, η οποία με τη στάση της επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι είναι παράταξη που προτάσσει το εθνικό από το κομματικό συμφέρον.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο είναι χρέος της ΝΔ να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. «Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στο ευρώ και να μην ξεφύγει απ' τον ευρωπαϊκό της δρόμο,'» σημείωσε.

Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι οι επερχόμενες εκλογές θα αποκαταστήσουν την πολιτική ισορροπία και θα οδηγήσουν σε μια πιο ξεκάθαρη και σταθερή πολιτική κατάσταση.

«Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σταθεροποιητικά. Οι εταίροι μας δεν πρέπει να τις φοβούνται. Βέβαια, πρέπει να περιοριστεί όσο είναι δυνατόν η προεκλογική περίοδος, χωρίς έξοδα και τα γνώριμα προεκλογικά έθιμα, με σοβαρότητα και ηρεμία και με ουσιαστική αντιπαράθεση των θέσεων των πολιτικών κομμάτων».