Σκληρή απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Bild, που διατύπωνε σαφείς υπαινιγμούς για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του με την τρομοκρατία, έδωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.  Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό «9.84» και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τσίπρας είπε: «Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μεταφυσικού χαρακτήρα επιθέσεις... Θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε επιθέσεις σαν αυτές που είδαμε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας Μπιλντ που ανέφερε προχθές, ότι ο μεγάλος φόβος για την Ελλάδα είναι τα υψηλά ποσοστά της ριζοσπαστικής αριστεράς, η οποία, έλεγε, ριζοσπαστική αριστερά είναι σχεδόν συνυφασμένη με την τρομοκρατία».

Τέτοιου είδους επιθέσεις, επιθέσεις λάσπης δε θα μείνουν αναπάντητες,
είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «θα λογοδοτήσουν όσοι επιτίθενται με αυτό τον τρόπο». Στην ερώτηση πώς ακριβώς θα απαντήσει, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «θα απαντήσουμε και στο θεσμικό και στο νομικό και στο πολιτικό πεδίο, με κάθε τρόπο, διότι ξέρουμε ότι αυτή η επίθεση θα ενταθεί».


Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη οτι στόχος αυτού του ετοιμόρροπου πολιτικού συστήματος είναι να οδηγήσει τους πολίτες στις εκλογές με κυρίαρχο δίλημμα μην ψηφίσετε αριστερά γιατί θα χάσετε τις δουλειές σας, τα σπίτια σας, τη ζωή σας. Βλέπουμε όμως, πρόσθεσε, ότι η ιστορία κάνει τερτίπια. Δεν πήραν οι κομμουνιστές και οι αριστεροί τα σπίτια μας, αλλά έρχονται αυτοί οι οποίοι απειλούν, και μετατρέπουν τους ιδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μ΄αυτά τα χαράτσια.

 
Tην ίδια ώρα, η
 Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ενέκρινε ομόφωνα την Κυριακή το προγραμματικό πλαίσιο του κόμματος για το επόμενο διάστημα, το οποίο πρoβλέπει ότι οι συζητήσεις για συνεργασίες πρέπει να γίνονται σε προγραμματική βάση. Πάνω σε αυτή τη βάση μπορεί να «χτιστεί» κατόπιν ένα πιο εκτεταμένο προγραμματικό κείμενο, το οποίο θα εγκριθεί τελικά από την Επιτροπή Προγράμματος, ενόψει των εκλογών.  

Το επίσημο κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε το Σάββατο κατά πλειοψηφία και από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.  

Σχετικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικές πηγές τόνιζαν ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση για τα πρόσωπα που θα ενταχθούν στις λίστες. Με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων αναμένεται να ασχοληθεί τις επόμενες ημέρες η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία και θα θέσει το πολιτικό πλαίσιο. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια της περιφέρειας, θα ληφθούν υπόψη και οι προτάσεις των Τοπικών Οργανώσεων.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εντείνει το επόμενο διάστημα την πολιτική δράση εντός και εκτός Βουλής, καθώς εκτιμάται ότι ακόμη και αν υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις ως προς την ακριβή ημερομηνία, είναι βέβαιο ότι η χώρα εισέρχεται σε προεκλογική τροχιά και οι εκλογές είναι πλέον αναπόφευκτες.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Θέματα:


Bild: Κομμουνιστές, αντισημίτες και εγκληματίες θα κυβερνήσουν την Ελλάδα!