Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όσο πλησιάζει η ημέρα εκλογής του νέου προέδρου. Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής αφήνει αιχμές κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, καθώς κατηγορεί τις οικονομικές Αρχές για αναποτελεσματικότητα στην αποτροπή του οικονομικού εγκλήματος.   Σύμφωνα με Τα Νέα, ο ίδιος αρνείται ότι η επιστολή -που έχει ως αποδέκτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο με την ιδιότητά του ως αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και τους πολιτικούς αρχηγούς- έχει αιχμές για πρόσωπα.  

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οι προσπάθειες της οικονομικής Αστυνομίας «δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας, καθώς οι συναρμόδιες δικαστικές και οικονομικές Αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο που παράγεται από την ΕΛΑΣ».  

Ο κ. Παπουτσής επισημαίνει ότι από το σύνολο των 133 συλληφθέντων κατά το τελευταίο τετράμηνο για οικονομικά εγκλήματα, σε περίπου 20 επιβλήθηκαν πρωτόδικες ποινές φυλάκισης από 8 μήνες μέχρι και 5 έτη, οι περισσότερες με αναστολή, ενώ στη συντριπτική πλειονότητα των συλληφθέντων ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Μάλιστα, δεν τους ζητήθηκε καν η καταβολή μιας υψηλής εγγύησης που θα ωφελούσε οικονομικά το Δημόσιο.  

Ο υπουργός καταγγέλλει επίσης ότι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι επιφορτισμένοι να καταθέσουν στα δικαστήρια ως μάρτυρες κατηγορίας απουσιάζουν κατά την εκδίκαση των υποθέσεων.  

Ο κ. Παπουτσής προτείνει μεταξύ άλλων οι αρμόδιες κρατικές οικονομικές υπηρεσίες να ασκούν συστηματική οικονομική εποπτεία στις επιχειρήσεις συλληφθέντων και επίσης να δεσμεύονται άμεσα, ακόμη και πριν από τη διενέργεια σύλληψης, τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών.Πηγή: in.gr