Το Κυπριακό και τα θέματα που σχετίζονται με την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.
Μετά τη συνάντηση, που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο και κράτησε μία ώρα, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την ελληνική εξωτερική πολιτική. 
 
Επίσης, δήλωσε, ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο θέμα του καθορισμού της δικής της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο θα ακολουθήσει σύσκεψη του προέδρου της ΝΔ με την ηγεσία του ΔΗΣΥ και κατόπιν συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αναστασιάδη με τον οποίο θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει επίσης συνάντηση στην Ιερά Αρχιεπισκοπή με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρυσόστομο ΙΙ.

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στην Βουλή των Αντιπροσώπων όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, ενώ το βράδυ ο Νίκος Αναστασιάδης παραθέτει προς τιμήν του προέδρου της ΝΔ επίσημο δείπνο.  

Την Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν, τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και την γ.γ. του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.  

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στην Μαλούντα, στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα καταθέσει στεφάνι. Γεύμα προς τιμήν του θα παραθέσει ο διοικητής της ΕΛΔΥΚ Συμεών Κεβεντζίδης.


Πηγή: Naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ