Επιστολή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, με την οποία του ζητά να μην δεσμευθεί στο σημερινό Eurogroup για νέα μέτρα τον Ιούνιο, απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.   Στην επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα του θεωρεί ότι «η αντοχή του λαού έχει φτάσει στα έσχατα όριά της» και θεωρεί ότι δεν πρέπει να δεσμευθεί η κυβέρνηση για νέα μέτρα κατά τον προσεχή Ιούνιο.  
   
«Επίσης θα ήταν εθνικά αναγκαίο να μην δεχθείτε την βάναυση ταπείνωση του εφευρήματος των εταίρων μας περί της δημιουργίας του «ειδικού λογαριασμού» και της αυξημένης εποπτείας από υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου του ελληνικού κράτους», αναφέρει ο κ. Καρατζαφέρης και εκφράζει τους φόβους του για το ότι «ο συνδυασμός των επαχθών χρεών, των απάνθρωπων μέτρων και της ταπείνωσής μας ως λαού και ως χώρας οδηγεί ευθέως στην κοινωνική έκρηξη και την μεγάλη ανωμαλία».  
   
Τέλος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», όπως την αποκαλεί, «φέρνει βαριά ευθύνη για τυχόν δυσμενή εξέλιξη των μακροπρόθεσμων ελληνικών συμφερόντων στο αυριανό Eurogroup».Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ