Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος απέστειλε προς τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη απαντητική επιστολή, όπου διευκρινίζει ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας στο σημερινό Eurogroup, ενώ πετάει «καρφιά» στον κ. Καρατζαφέρη λέγοντας ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. δεν έχει να προτείνει κάποια συγκεκριμένη στρατηγική παρά μόνο να φέρνει αντίρρησεις. Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε στα πηγαδάκια του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι κατά το κρισιμότατο για το μέλλον της χώρας Eurogroup ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να απαντήσει στην επιστολή του κ. Καρατζαφέρη.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε στην επιστολή του :

«
Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,  

έλαβα στις Βρυξέλλες όπου βρίσκομαι την επιστολή με τις ανησυχίες και τις θέσεις σας ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. Στο πλαίσιο της εγκεκριμένης, με ευρύτατη πλειοψηφία, από τη Βουλή των Ελλήνων συμφωνίας με τους θεσμικούς μας εταίρους, των σχετικών ομοφώνων αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και σε στενή συνεργασία με τον κ. Πρωθυπουργό που βρίσκεται επίσης στις Βρυξέλλες ώστε να έχουμε διαρκή συνεννόηση, θα κάνω το καλύτερο για την υπεράσπιση των συμφερόντων της Πατρίδας.  

Στόχος μας είναι η εφαρμογή της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26.10.11.Αυτό είναι το θεμέλιο και η κύρια αποστολή της παρούσας Κυβέρνησης προς την οποία είχατε παράσχει ψήφο εμπιστοσύνης το Νοέμβριο.  Αυτή είναι και η μόνη ολοκληρωμένη και υπεύθυνη Εθνική στρατηγική. Είδα με ενδιαφέρον  ότι και στη χθεσινή σας επιστολή υπογραμμίζετε ανησυχίες και αντιρρήσεις,  αλλά δεν προτείνετε κάποια άλλη στρατηγική.

Το πόσο ασφυκτικά και κρίσιμα είναι τα πράγματα από πλευράς διεθνών συσχετισμών και χρονοδιαγραμμάτων το γνωρίζετε, άλλωστε, πολύ καλά καθώς αυτό ήταν το βασικό αντικείμενο των πολύωρων συναντήσεων σας με τον κ. Πρωθυπουργό και τους κ.κ. Προέδρους του ΠΑΣΟΚ και  της Νέας Δημοκρατίας».
TAGS