current views are: 1

20 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση14:21

Καρατζαφέρης: Ο Βορίδης ονειρεύεται μεγάλη κεντροδεξιά υπό τον Κώστα Καραμανλή

«Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ποτέ στο ΛΑΟΣ, ήταν περαστικός. Στην εφημερίδα «Το Βήμα» είχε γράψει ότι είναι ανάγκη μιας κεντροδεξιάς υπό τον Κώστα Καραμανλή.  Ο Αντώνης Σαμαράς, ίσως δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα», επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5». 

Δημοσίευση 14:21’
αρθρο-newpost

«Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ποτέ στο ΛΑΟΣ, ήταν περαστικός. Στην εφημερίδα «Το Βήμα» είχε γράψει ότι είναι ανάγκη μιας κεντροδεξιάς υπό τον Κώστα Καραμανλή.  Ο Αντώνης Σαμαράς, ίσως δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα», επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5». 

«Ο Μάκης Βορίδης δεν ήταν ποτέ στο ΛΑΟΣ, ήταν περαστικός. Στην εφημερίδα «Το Βήμα» είχε γράψει ότι είναι ανάγκη μιας κεντροδεξιάς υπό τον Κώστα Καραμανλή.  Ο Αντώνης Σαμαράς, ίσως δεν το έχει αντιληφθεί ακόμα», επεσήμανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».  Ακόμη, διευκρίνισε πως «δεν θα υπάρξουν συνέπειες» από την αποχώρηση των Μ. Βορίδη και Α. Γεωργιάδη και ότι δεν ήταν προσχεδιασμένο, ενώ για την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία είπε: «Δεν ξέρω πως σκέφτεται ο καθένας. Άβυσσος η ψυχή των ανθρώπων κι οι ανάγκες του καθενός εξ’ ημών».
 

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης κι άλλων στελεχών δήλωσε: «Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εμείς έχουμε επιστροφή,  πάρα πολλών, παλιών στελεχών που είχαν φύγει, πριν από πέντε – έξι χρόνια, λόγω του ερχομού κάποιων άλλων. Στο ΛΑΟΣ παρατηρείται μια μεγάλη συσπείρωση. Το κόμμα εμφανίζει συσπείρωση που ήταν στο 58 % και τώρα έχει  φτάσει στο 90%».   
Για τον Αθ. Πλεύρη, σχολίασε: «Ο κ. Πλεύρης έχει φύγει και, πλέον, δεν είναι σε εμάς. Ο  κ. Πλεύρης είναι απέναντί μου και συζητάμε και κάνουμε τον συντονισμό του κόμματος. Αυτές τις διαρροές, περί φυγής και του κ. Πλεύρη, τα δίνει η άλλη πλευρά για να δημιουργεί καταστάσεις».   

Επίσης, αναφερόμενος στην αποχώρησή του από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και την κυβέρνηση, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε: «Από τη στιγμή που έφυγα από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και την κυβέρνηση και μετά, απελευθερώθηκαν αντιστάσεις και πάνε κι οι επικουρικές, πάνε και οι κύριες συντάξεις, πάει και το ΝΑΤ κι όλα τα άλλα. Αυτή η ισοπέδωση είναι  εγκληματική».   

«Χθες, αργά,  το βράδυ  έστειλα μια επιστολή στον κ. Βενιζέλο, την οποία κοινοποιώ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας όπου αναφέρω: Δεν πρέπει να δεσμευτείτε εσείς και η κυβέρνηση για νέα μέτρα από τα οποία  απειλείται η χώρα, τον προσεχή Ιούνιο, ύψους 5 δις ευρώ. Μέτρα, τα οποία θα είναι τα σκληρότερα που έχουν ληφθεί ποτέ. Κι υπάρχουν μέσα στη δανειακή σύμβαση.   

Επίσης, να μην δεχτούν την ταπείνωση του εφευρήματος περί δημιουργίας ειδικού λογαριασμού. Δηλαδή του Ταμείου επειδή δεν μας έχουν εμπιστοσύνη να μας δώσουν τα χρήματα. Και, βεβαίως, της κρυμμένης εποπτείας από υπαλλήλους των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ. Σ’ αυτά δεν πρέπει να υποχωρήσει η κυβέρνηση.  

Υπάρχουν, λοιπόν, οι τέσσερις επιστολές που έδωσα στον  πρωθυπουργό και τα δύο memo, που με σαφήνεια τους αναφέρω μέχρι που πρέπει να πάνε στις διαπραγματεύσεις. Έδωσα τη μάχη, μέχρι την τελευταία ώρα, όταν το πράγμα είχε τελειώσει και είχα ειδοποιήσει ότι εγώ δεν θα μείνω μέσα  στην κυβέρνηση αν δεν αποδεχτούν τους όρους μου. Δεν ήταν αιφνιδιασμός.   

Γιατί εγώ δεν μπορώ να δεχτώ μείωση της εθνικής κυριαρχίας μας. Δεν μπορώ να δεχτώ, κατά καμία έννοια, αυτού που κάνουν να ξεγυμνώσουμε το Αιγαίο με τη μείωση κατά 400 εκατ. τις αμυντικές δαπάνες. Αυτή τη στιγμή το Αιγαίο είναι στον απόλυτο έλεγχο και όρεξη της Τουρκίας. Εγώ, το Αιγαίο δεν το παραδίδω στους Τούρκους», σημείωσε.   

Σε ερώτηση για το αν το ΛΑΟΣ θα ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους, απάντησε: «Δεν ξέρω εάν τα άλλα κόμματα θα έχουν κι άλλες απώλειες κατά την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων της δανειακής σύμβασης. Εμείς θα κάτσουμε να συζητήσουμε. Την Τετάρτη έχουμε Εκτελεστική Γραμματεία.   

Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν φοβόμαστε. Εμείς κάναμε, μέσα σε μια εβδομάδα Κεντρική Επιτροπή και Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στις δικές μας συνεδριάσεις μιλάνε όλοι οι βουλευτές.  Δεν μιλάει μόνο ο πρόεδρος όπως κάνουν σε άλλα κόμματα».   

«Εμείς είμαστε το κόμμα της συνέπειας. Της απόλυτης συνέπειας την οποία υπηρετούμε. Κι αν εμείς δεν παίξουμε το δικό μας ρυθμιστικό ρόλο, δηλαδή δεν έχουμε το ποσοστό εκείνο που θα μας επιβάλλει τον ρυθμιστικό ρόλο τότε θα έχουμε ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ –Νέας Δημοκρατίας. Αλλά πάλι ΠΑΣΟΚ. Ας το καταλάβουν όλοι όσοι σκέπτονται τον τόπο, αν θέλουν ξανά κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας. Εμείς λέμε ότι είμαστε εδώ παρόντες κι αύριο κυβερνητική δύναμη». 
 
Τέλος, μίλησε για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή. «Δεν νομίζω ότι ο κόσμος έχει χάσει το μυαλό του. Μην τρελαινόμαστε. Εγώ  περιμένω από τους ανθρώπους της Χρυσής Αυγής να βγουν και να καταγγείλουν το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, τις γερμανικές αποζημιώσεις.   

Τι σόι πατριώτες είναι αυτοί που δεν τολμούν να μιλήσουν εναντίον της Γερμανίας; Μη  συζητάμε τώρα. Είναι ορισμένα πράγματα τα οποία δεν μπορεί να φτάσει ο κόσμος. Όταν  βγουν στις τηλεοράσεις, με το καλό και μόλις πουν τις απόψεις τους, θα καταλάβει ο κόσμος».

Σχετικό Θέμα: Βορίδης: «Ήμουν ακτιβιστής της Δεξιάς, αυτοκριτική κάνω ή στον εξομολόγο ή στον εαυτό μου»


σχετικα αρθρα