current views are: 1

21 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση12:13

Τσίπρας: Επώδυνη συμφωνία, δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν

“Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup, για τις οποίες προέβλεψε ότι “αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες”.

Δημοσίευση 12:13’
αρθρο-newpost

“Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup, για τις οποίες προέβλεψε ότι “αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες”.

“Η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν”, δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Εurogroup, για τις οποίες προέβλεψε ότι “αυτή τη φορά οι πανηγυρισμοί δεν θα κρατήσουν ούτε τρεις μέρες”. “Δεν είναι μόνο ότι το χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο”, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας. “Είναι και το ότι όλα όσα μας έλεγαν ότι θα αποφύγουμε και μας απειλούσαν με τρομοκρατικού χαρακτήρα διαγγέλματα, ότι πρέπει να αποφύγουμε αν υπογραφεί αυτή ή συμφωνία, όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητα, αν αυτή η κυβέρνηση και αυτή η συμφωνία επιζήσουν”.

Χαρακτηρίζοντας “επώδυνη για την ελληνική κοινωνία” τη συμφωνία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι “το επόμενο διάστημα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συρρικνωθούν κι άλλο, τα σχολειά και τα νοσοκομεία θα καταρρεύσουν”, ενώ “μεγάλο τμήμα του πληθυσμού δεν θα έχει πρόσβαση σε σημαντικά αγαθά μαζικής κατανάλωσης”.

Έκανε επίσης λόγο για “πρωτοφανή και κατάπτυστη” σπουδή να προχωρήσουν σε ένα ειδικό ταμείο “με στόχο να αποπληρώνονται αποκλειστικά τα χρέη προς τους τοκογλύφους και όχι εσωτερικές κοινωνικές ανάγκες” που αποτελεί, όπως συμπλήρωσε, “πρόβα τζενεράλε για τη συνταγματοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του νεοφιλελευθερισμού” που οδηγεί την Ευρώπη “σε δρόμους αποσύνθεσης”.

“Είναι όμως προφανές ότι αυτή η συμφωνία αφορά και δεσμεύει αποκλειστικά αυτούς που υπογράφουν. Δεν υπογράφει ο ελληνικός λαός. Υπογράφει μία κυβέρνηση εξ ονόματός του που δεν έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτή η συμφωνία, λοιπόν, δεσμεύει μόνο τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Δεν δεσμεύει την ελληνική δημοκρατία, δεν δεσμεύει την ελληνική κοινωνία, προφανώς και δεν δεσμεύει την αριστερά”, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στους δανειστές της χώρας “που θέλουν να μας περάσουν τη θηλιά στο λαιμό”, κατέληξε λέγοντας ότι “πολύ σύντομα ο κυρίαρχος λαός θα ανακτήσει την κυριαρχία του και δεν θα αναγνωρίσει τέτοιου είδους συμφωνίες που μας οδηγούν στην καταστροφή”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα