current views are: 1

21 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση12:51

Παπαρήγα: Ελεγχόμενη η χρεοκοπία της χώρας, ανεξέλεγκτη η χρεοκοπία του λαού

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου

Δημοσίευση 12:51’
αρθρο-newpost

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου

Συμφωνία ελεγχόμενης χρεοκοπίας της χώρας αλλά ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας του λαού, χαρακτήρισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα την απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπουΜια πρώτη εκτίμηση του ΚΚΕ είναι ότι η απόφαση που ελήφθη έχει και πάλι προσωρινό χαρακτήρα, καθώς, όπως είπε η κ. Παπαρήγα, η κρίση καθορίζει τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και η κρίση αυτή θα βαθαίνει συνεχώς και, κατά συνέπεια, και στην Ελλάδα το πρόβλημα κάθε άλλο παρά θα αντιμετωπιστεί. 

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, η γραμματέας του ΚΚΕ είπε ότι οι δανειστές χάνουν ένα πολύ μικρό μέρος των κερδών τους που είχαν στο πολλαπλάσιο κερδίσει, ενώ, αντίθετα, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία, όπως είπε, χάνουν γύρω στα 24 δισ. ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία μεγαλώνει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας θα ζήσει σε απόλυτη εξαθλίωση. 

Ακόμη και με βάση τη συμφωνία, η κ. Παπαρήγα προέβλεψε ότι αν δεν καταφέρει η κυβέρνηση να έχει πρωτογενή πλεονάσματα, τότε θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών και ουσιαστικά πάλι σε χρεοκοπία. 

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα η γραμματέας του ΚΚΕ ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με τις οποίες απαιτείται στη χώρα πολιτική σταθερότητα και πολιτική ενότητα. Δηλαδή, είπε η κ. Παπαρήγα, ζητούν από το λαό να πέσει μπρούμυτα, να μην αντιδράσει και να παραδοθεί. “Κάτι που δεν θα συμβεί” συνέχισε η κ. Παπαρήγα και κάλεσε το λαό να μην ταυτίσει την ελεγχόμενη χρεοκοπία με τη σωτηρία της χώρας. 

Ο λαός, είπε η κ. Παπαρήγα δεν πρόκειται να παραπλανηθεί από τη νέα συμφωνία και είναι ανάγκη, τόνισε, να αποβάλει το φόβο για την φτώχεια, να ενισχύσει το ΚΚΕ και να επιμείνει στον καθημερινό αγώνα για να δυσκολέψει με επιθετικούς αγώνες τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων και να διεκδικήσει μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την ΕΕ. 

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, η κ. Παπαρήγα είπε ότι στην κυβέρνηση ήθελαν την πρόσθετη εποπτεία, γιατί είναι μια μορφή τρομοκρατίας του λαού για να περάσει αυτή η πολιτική. Είναι ανάγκη, κατέληξε η κ. Παπαρήγα, ο λαός από αύριο να συνεχίσει τον αγώνα, γιατί η εργοδοσία θα ξεσαλώσει και η απάντηση πρέπει να δοθεί και με την ενίσχυση του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα