«Αν είχε γίνει ανασύνταξη ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική και εκκαθάριση προσώπων, να ξέραμε ποιοί φταίξανε, ποιοί δεν μπορούσαν, ποιοί δεν ήθελαν θα ήταν τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Αλλά διαδικασία fast truck να εκλέξουμε αρχηγό και να συνεχίσουμε κατά τον ίδιο τρόπο, εγώ δεν πρόκειται να την αποδεχτώ», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Λάμπρος Μίχος, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Αν δεν διαμορφωθεί μια πρόταση  που να εμφορείται από τις αναλλοίωτες αξίες του ΠΑΣΟΚ, που υπηρετήσαμε όλοι και προσπαθούμε να τις διασώσουμε, αν δεν δημιουργηθεί μια τέτοια πρόταση, θα πάω σπίτι μου».   

«Γίνεται, αδικαιολογήτως, μια συζήτηση εάν κάποιοι θέλουν να μας πάρουν, κάποιοι μας θέλουν η δεν μας θέλουν στα κόμματά τους, θα μας ζητήσουν ή δεν θα μας ζητήσουν. Ας πάνε όλοι αυτοί να μετανοήσουν, εγκαίρως κι επειγόντως, για  να κοινωνήσουν  και να σώσουν την ψυχή τους και την πολιτική αξιοπρέπειά τους, γιατί πολλοί την έχουν χάσει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σώσουμε τη ψυχή μας και την ψυχή του ΠΑΣΟΚ.  

Λέω, λοιπόν, ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν μπορώ να πάω στο λαό, στον κόσμο και να ζητήσω να μας ξαναψηφίσει για να ξανακάνουν οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια συμπεριφορά», ξεκαθάρισε σχετικά με το αν θα γυρίσει στο ΠΑΣΟΚ.   

Σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο, ο κ. Μίχος απάντησε: «Δεν είναι μαύρο άσπρο. Το έλεγα και πριν, εξακολουθώ να το λέω και τώρα, όπως το είπα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα από τον Απρίλιο του 2010. 
 
Καμία αντίρρηση, αν υπάρξει ανάγκη να απολύσουμε δημοσίους υπαλλήλους. Αν όμως κάποιος μου διασφαλίσει ότι θα υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο επιβίωσης αυτών των ανθρώπων.   

Εγώ εξακολουθώ να λέω αυτό που είπε και ο κ. Παπανδρέου, παλαιότερα, το οποίο ήταν και είναι πεποίθησή μου, ότι δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε τον ελληνικό λαό μέχρι το 2042, γιατί μέχρι τότε πάνε τα όρια αυτής της συμφωνίας που υπογράφηκε  

Εμείς, τριακόσιοι άνθρωποι να δεσμεύσουμε και τη γενιά που δεν έχει γεννηθεί ακόμα μ' αυτά τα επαχθή μέτρα. Άποψή μου είναι ότι αυτή η συμφωνία θα έπρεπε να πάει στο λαό.  

Τώρα στα επιμέρους μέτρα, θα σταθμίσει ο καθένας μας τι είναι ωφέλιμο, τι είναι, απολύτως, βλαπτικό,  ποία μέτρα είναι οριζόντια, με ποιά θα υπάρξει μια επένδυση απ' αυτή τη θυσία που γίνεται. Έτσι κάθε μέτρο θα έχει τη δική του αποτίμηση».   
Τέλος, όσον αφορά στην απόφαση του Eurogroup, σημείωσε ότι «αυτό για το οποίο έχω αντίρρηση είναι το αντάλλαγμα που αφορά την εκπλήρωση της συμφωνίας».