«Δεν αποκλείω την επιστροφή μου στη Νέα Δημοκρατία. Εάν γίνει πρόταση από τον πρόεδρο, είναι καλοδεχούμενη. Δεν με ενδιαφέρει τι θα γίνει ο Γιώργος Βλάχος πολιτικά, αλλά πως θα σωθεί η χώρα», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Βλάχος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».    Και συνέχισε: «Με το κόμμα μου δεν είμαι ούτε σε πόλεμο, ούτε σε αντιδικία».   

Για τη διαγραφή του από τη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Βλάχος επεσήμανε: «Είπα ότι δεν αρνούμαι να ψηφίσω σκληρά μέτρα, αρκεί αυτά να βάζουν πάτο στο βαρέλι. Δηλαδή να εγγυώνται την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για την οποία αγωνίζομαι και πιστεύω. Κι ακόμα τα μέτρα τα οποία μας ζητούνται να είναι συνολικά, εφάπαξ  κι όχι κάθε τρεις μήνες να έχουμε νέους εκβιασμούς και νέα επώδυνα, για τους πολίτες, μέτρα.   

Αυτόν τον εκβιασμό, τον οποίο υλοποίησε ο κ. Παπανδρέου και βλέπετε που  μας οδήγησε,  αρνήθηκα. Γιατί είναι αυτός που οδήγησε το κόμμα του και την πατρίδα μας σε αδιέξοδο και τους βουλευτές στο να καταψηφίσουν τη νέα δανειακή σύμβαση».   

Σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει στη Βουλή, μετά τη διαγραφή του, είπε: «Δεν νομίζω ότι, σήμερα, εκείνο που ενδιαφέρει τον κόσμο, μετά από τη χθεσινή απόφαση του  Eurogroup, είναι τι θα ψηφίσω εγώ ή τι θα απογίνω εγώ, πολιτικά. Δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω όταν θα έρθουν οι εφαρμοστικοί νόμοι, στη Βουλή.  

Αλλά δεν είμαι σ' αυτή τη λογική που τίθεται, εάν θα ψηφίσω, για να επιστρέψω στη Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός για την απόφαση του Eurogroup, το μέλλον της χώρας, για τις ευθύνες που έχουμε όλοι και λιγότερο για την τύχη των προσώπων».   

Ο κ. Βλάχος χαρακτηρίζει «θετικό γεγονός» την απόφαση του Eurogroup, καθώς «ήταν μια διαπραγμάτευση που κατέληξε σε αποτέλεσμα».   

«Η απόφαση έχει αρκετές παραμέτρους που δημιουργούν προβληματισμό. Εκείνο που απομένει είναι να δούμε, τις επόμενες ημέρες την απόφαση πιο αναλυτικά, για να την αποτιμήσουμε. Θα ήταν κι άδικο για μένα, για κάποιους ανθρώπους που κόπιασαν γι' αυτό το αποτέλεσμα, να βγω και αν πω ότι είναι αρνητικό και να απαξιώσω τη δουλειά τους, χωρίς να τη δω σε όλη την έκταση και να τη μελετήσω».   

Για το εάν θα ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο ή κάποια άρθρα του, δήλωσε: «Δεν είπα αυτό. Αλλά εάν σας έλεγα ότι δεν θα τον ψηφίσω, πάλι θα ήταν σαν να έχω έμμονες ιδέες και να θέλω να συνεχίσω μια αντιπαράθεση. Δεν είναι αυτή η λογική μου».   

Εν κατακλείδι, διευκρινίζει πως η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρηθεί «μεταγραφή. Δεν μπορεί κανείς να βάλει στη θέση κάποιου άλλου, άλλον. Δεν είναι ποδόσφαιρο η πολιτική ν' αλλάξεις τον τερματοφύλακα. Πρέπει όλα αυτά να τα επιβεβαιώσει ο κόσμος και η κοινωνία.   

Η προσχώρηση του Μάκη Βορίδη στη Νέα Δημοκρατία εμένα δεν με ενοχλεί. Του το είπα και του ιδίου δημόσια. Προσωπικά, έχω καλή σχέση κι εν πάση περιπτώσει, εάν κάποιος αποδέχεται τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και μπορεί να ενταχθεί σ' αυτή έστω και με καθυστέρηση πάλι είναι καλοδεχούμενος. Τα κόμματα πρέπει να είναι ανοιχτά. Δεν ξέρω αν ο κ. Βορίδης επιμένει ότι είναι ακτιβιστής. Νομίζω ότι δήλωσε ότι υπήρξε».
TAGS