Ο Χρυσοχοΐδης στηρίζει Βενιζέλο με... γέφυρα Λοβέρδου


Η χαλαρή υποστήριξη δεν είναι ο τρόπος του Αντρέα Λοβέρδου. Και από τότε, που αποφάσισε να αποσυρθεί ο ίδιος από την κούρσα της διαδοχής και να στηρίξει το Βενιζέλο, έχει βάλει στόχο να φέρει κοντά στο νέο υποψήφιο αρχηγό τους δικούς του πολιτικούς φίλους. 
Λέγεται ότι ενδεχομένως και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να αποσυρθεί από την κούρσα της διαδοχής, υπέρ Βενιζέλου. Αν όντως έτσι γίνουν τα πράγματα, αυτός που μεσολάβησε θα είναι ο Λοβέρδος. Ο υπουργός υγείας είναι λένε, πολύ κοντά σε αυτό το στόχο. Όταν κρίνει πως η ώρα είναι κατάλληλη θα απευθύνει επίσημη και δημόσια πρόσκληση στο Χρυσοχοίδη, να συμπορευτεί μαζί του και με το Βενιζέλο.

Τότε και μόνο τότε ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανοίξει τα χαρτιά του. 

Με το Χρυσοχοΐδη ο Λοβέρδος συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια. Με τον Ραγκούση πολύ λιγότερα, οι δύο τους όμως ήρθαν πολύ κοντά επί πράσινης τρόικας, η οποία πλέον έχει διαλυθεί. Ο Λοβέρδος που εκτιμά τον Ραγκούση, προσπάθησε να φτιάξει τη σχέση του με το Βενιζέλο. Το μόνο που κατάφερε ήταν μια χειραψία, μετά την οποία ο Ραγκούσης έγραψε ένα άρθρο, με το οποίο διαχώρησε πλήρως τη θέση του από τον υπουργό Οικονομικών.

Οι μεσολαβητικές προσπάθειες του Λοβέρδου δεν έχουν πάντα επιτυχία. 

Παρεμπιπτόντως και η κ. Διαμαντοπούλου θα στηρίξει Βενιζέλο. Χαλαρά και χωρίς δέσμευση, όπως έκανε και στις τελευταίες εκλογές με τον Παπανδρέου. Η διαπραγμάτευση δεν είναι το ισχυρό χαρτί της Άννας, που κινδυνεύει ακόμα και να μην εκλεγεί...       Θέμης Δαγκλής

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο