Συζήτηση και ψήφιση επί της πρότασης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία που διαμόρφωσαν το έλλειμμα του 2009 θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 την Τετάρτη.  
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζήτημα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία δεν θα πρέπει να ανέβουν οι τόνοι για ένα τέτοιο θέμα. Την ίδια άποψη συμμερίστηκαν και άλλοι υπουργοί.  

Προ ημερών την αντίθεσή του για τη συζήτηση της πρότασης αυτής είχε εκφράσει ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κ.Τασούλας. Ο κ. Τασούλας είχε κάνει λόγο για προσχηματική πρόταση, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό πρέπει να το συζητήσει η επόμενη Βουλή.  

Ο κ. Τασούλας είχε αναφέρει, επίσης, ότι την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής έχουν υπογράψει πολλοί βουλευτές που σήμερα δεν ανήκουν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ενώ είχε επισημάνει το ζήτημα της εικόνας που δημιουργείται διεθνώς για τη χώρα, με μια τέτοια πρωτοβουλία.Πηγή: in.gr