«Δεν δυναμιτίζουν, καθόλου, την παραμονή μας στο ευρώ οι δηλώσεις και θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς. Την παραμονή δυναμιτίζει η πρακτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και της κυβέρνησης Παπαδήμου», επεσήμανε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».   «Δεν ψαρεύουμε ψήφους πουθενά. Έχουμε πει καθαρά πράγματα  Θα ανοίξουν τους λογαριασμούς της Ελβετίας; Η κυβέρνηση που διαπραγματεύεται σκληρά στις Βρυξέλλες, διαπραγματεύεται και με τις ΔΕΚΟ ή χτυπάει προσοχές στις συντεχνίες και στο πελατειακό καθεστώς;».   

Για τις προτάσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς, δήλωσε: «Έχουμε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Σας τις αναφέρω: Για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, τα ειδικά προνόμια των ένστολων, των ΔΕΚΟ, των δικαστικών, των εφοριακών, την αξιοποίηση κρατικής περιουσίας. Εκατοντάδες στρατόπεδα, σε όλη τη χώρα, ρημάζουν και τα έχουμε αναξιοποίητα την ώρα που συζητάμε και λέμε αρλούμπες.  

 Δεν  έχουμε αναπτύξει ένα ενεργειακό πρόγραμμα με ανανεώσιμες πηγές. Είμαστε ακόμα στους λιγνίτες και στα πετρέλαια και στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, με το κράτος να φυλάει τσίλιες. Όλα αυτά τα έχουμε καταθέσει ως προτάσεις. Η κυβέρνηση γιατί δεν έχει κάνει τίποτα για όλα αυτά».   

Ακόμη, ο κ. Ψαριανός αναφέρθηκε στις θέσεις του γερμανικού περιοδικού Spiegel για τον Α. Τσίπρα. «Δεν θέλω να τις σχολιάσω. Όμως από τη μια μεριά έχουμε ακραίες εκφράσεις ξένων περιοδικών, βιβλίων και περιοδικών που αναφέρονται, εντελώς, απαξιωτικά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το οποίο μας ενοχλεί και μας στεναχωρεί όλους.   
Αλλά δεν έχουμε κάνει ποτέ την αυτοκριτική μας, γιατί πάντα μας φταίνε οι ξένοι. Εμείς δεν φταιμε ποτέ και για τίποτα.   

Κι από την άλλη, έχουμε μια ανόητη κι αναποτελεσματική αριστερά η οποία βασίζεται σε εμμονές και ιδεοληψίες και δεν βγάζει αυτός ο δρόμος παρά μόνο στο γκρεμό και το αδιέξοδο.  

Δεν θέλω να σχολιάσω ούτε  τον Αλέξη Τσίπρα, ούτε το Spiegel. Θέλω απλά να σκεφτούμε ότι πρέπει να έχουμε ανοιχτό μυαλό, για μπορούμε μέσα στο παραλογισμό, ένθεν κακείθεν, να βλέπουμε ένα δρόμο κι ένα φως .Αν υπάρχει».  

Τέλος, μίλησε για τον νόμο που αφορά τα Πανεπιστήμια. «Έχουμε βγάλει αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, όπου καταγγέλλουμε την προσπάθεια ορισμένων να ακυρώσουν την εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ και να ακυρώσουν τις εκλογές στα Πανεπιστήμια.  

Τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι σε τραγική κατάσταση. Εκτός των άλλων έπρεπε να εξάγουν  παιδεία και να είμαστε εδώ πέρα ένα απέραντο σχολείο της Ευρώπης. Και είμαστε το κωλοχανείο της Ευρώπης».