Τρεις με τέσσερεις βουλευτές δεν έχουν ακόμα υποβάλει τα πλήρη στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, καθώς στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υπέβαλαν διαπιστώθηκαν ανακρίβειες. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, από τους 34 συνολικά βουλευτές για τους οποίους έγινε έλεγχος καθώς εμφάνιζαν στις δηλώσεις τους σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις που δήλωσαν το 2010 σε σχέση με το 2009, για 3 με 4 βουλευτές εξακολουθούν να υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα αφού τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν δεν είναι πειστικά.

Χρονικό περιθώριο οι συγκεκριμένοι βουλευτές για να δώσουν τα πλήρη στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί είναι μέχρι την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ελέγχου.

«Δύο επιλογές έχει η Επιτροπή αν δεν συμμορφωθούν. Ή να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξουν οι λογαριασμοί τους ή να παραπεμφθούν οι υποθέσεις τους στον εισαγγελέα Εφετών», σημείωσε ο κ. Αργύρης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου τόνισε ακόμα ότι έχει δοθεί εντολή να ελεγχθούν κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα οι δηλώσεις "πόθεν έσχες" του 2011, προκειμένου να εντοπιστεί ποιος είναι ο συγκεκριμένος βουλευτής που κατά τον πρόεδρο της Αρχής για το ξέπλυμα "μαύρου χρήματος" μετέφερε ένα εκατομμύριο ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, καθώς και αν έγινε νόμιμα.

Παράλληλα έχει ζητήσει από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών να του σταλούν άμεσα όλες οι κινήσεις εμβασμάτων για το 2011 που έκαναν όσοι είναι υπόχρεοι για το "πόθεν έσχες".

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ