current views are: 1

22 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση17:06

Κόντρα Παπαιωάννου-Καρατζαφέρη στη συζήτηση πρότασης εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

Σε φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οδηγήθηκε το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, με τον κ. Καρατζαφέρη να κατηγορεί για ενδοτισμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ απέναντι στην τρόικα και τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή λόγω των δημοσκοπήσεων.

Δημοσίευση 17:06’
αρθρο-newpost

Σε φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οδηγήθηκε το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, με τον κ. Καρατζαφέρη να κατηγορεί για ενδοτισμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ απέναντι στην τρόικα και τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή λόγω των δημοσκοπήσεων.

Σε φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, οδηγήθηκε το βράδυ στη Βουλή η συζήτηση της πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, με τον κ. Καρατζαφέρη να κατηγορεί για ενδοτισμό το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ απέναντι στην τρόικα και τον υπουργό Δικαιοσύνης να κατηγορεί τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ για στροφή λόγω των δημοσκοπήσεων. Όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατήγγειλε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι με τις «ανίκανες κυβερνήσεις» που σχημάτισαν οδήγησαν τη χώρα σε απόλυτο ευτελισμό με την κ. Μέρκελ «να συμπεριφέρεται απέναντι στη χώρα μας με ακραίο φασιστικό τρόπο».

Για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και την απόφαση του Eurogroup, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απευθύνθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας: «σας είχα πει να αντισταθείτε, να μην υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα τον Ιούνιο. Δεν το κατορθώσατε. Σας είχα πει να μην δεχθείτε επιτροπάτα, αλλά εσείς δεν μπορέσατε να αντικρούσετε τίποτε από αυτά… Γιατί ξεφτυλίσατε την Ελλάδα; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα;».

Ταυτόχρονα, ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος στην πρόταση εξεταστικής επιτροπής, κάλεσε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό: «Έρχεται σήμερα το ΠΑΣΟΚ να μας πει εξεταστική επιτροπή για την περίοδο Καραμανλή και Αλογοσκούφη. Λέτε όμως τη μισή αλήθεια. Φοβάστε την περίοδο Σημίτη. Με τι αριθμούς μπήκαμε στην ΟΝΕ; Εσείς δεν βάλατε τον κ. Παπακωνσταντίνου να δώσει τα ψεύτικα στοιχεία που μας ξεφτίλισαν σε όλη την Ευρώπη; Γιατί δεν λέτε λοιπόν παλικαρίσια την αλήθεια αν ήταν σωστά τα νούμερα του 2000 και του κ. Παπακωνσταντίνου;».

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ αναφέρθηκε και στα δάνεια που πήραν τα δύο μεγάλα κόμματα λέγοντας ότι θα πρέπει να γίνει έρευνα για τους κ.κ. Μηλιάκο και Λάμπρου «που δίνανε εκατομμύρια στα κόμματα χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις και πτωχεύει σήμερα η ΑΤΕ». «Και λέμε για κάποια ή κάποιον που έβγαλε 1 εκατομμύριο νόμιμα στο εξωτερικό. Τα 250 εκατομμύρια ευρώ που πήρατε τα κόμματα, με ποια εγγύηση τα πήρατε; Αυτό είναι το πρώτο εύρημα της Μπλάκ Ρόκ», είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και χαρακτήρισε «εχθρό της χώρας το νεοφιλελευθερισμό» για να υπογραμμίσει ότι το δικό του κόμμα αντιτάσσει τον «πατριωτισμό», αυτόν που θα κυριαρχήσει στη συνείδηση των Ελλήνων προεκλογικά. Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στις μετακινήσεις βουλευτών του στη ΝΔ όταν σχολιάζοντας φράση του ΚΚΕ για «φωτιά και τσεκούρι», ο κ. Καρατζαφέρης είπε: «Καλά το είπατε για τη φωτιά αλλά το τσεκούρι το έχουν στους κόλπους τους».

«Κάνετε λάθος να μονοπωλείτε τον πατριωτισμό», αντέτεινε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «όλοι είμαστε πατριώτες και ο καθένας μας υπηρετεί την πατρίδα με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται καλύτερα. Είστε αρχηγός κόμματος αλλά δεν προέρχεστε από παρθενογένεση. Συμμετείχατε στο παρελθόν σε ένα μεγάλο κόμμα». Ο κ. Παπαϊωάννου επέκρινε μάλιστα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ ότι «άλλαξε στάση απέναντι στην ΕΕ επειδή ήσαν οι δημοσκοπήσεις που τον οδήγησαν σε αλλαγή τακτικής». Όσοι όμως από εμάς διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο του «ναι», να ξέρετε ότι και εμείς έχουμε πράξει το πατριωτικό μας καθήκον με τον καλύτερο τρόπο, πρόσθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης για να εκτιμήσει απευθυνόμενος στο ΛΑΟΣ: «αν ακολουθούσαμε το δικό σας δρόμο σήμερα δεν θα μιλάγαμε για ελπίδα».

«Είμαστε υπέρ της Ευρώπης των Εθνών και όχι της Ευρώπης των υποτακτικών», απάντησε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι «δεν είναι πατριώτης όποιος βάζει την καρέκλα του υπουργού πάνω από το συμφέρον του λαού».

Όλοι οι κοινωνικοί θεσμοί, όπως το ΕΚΑΣ ή η Βοήθεια στο Σπίτι έχουν την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Ναι» ζητά ο Λοβέρδος

Να πει «ναι» η Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας κατά την συζήτηση.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι γεννήθηκε πολιτικό θέμα στην πιο ακατάλληλη στιγμή για τον τόπο, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε με δόκιμο τρόπο με αποτέλεσμα να αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να θέσει ζήτημα τιμής για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου. «Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία ένα τέτοιο θέμα δεν οδήγησε υπεύθυνους πολιτικούς σε περίσκεψη, αλλά προλάλησαν δημιουργώντας εντυπώσεις. Υπάρχει ακόμα χρόνος εδώ στη Βουλή παίρνοντας τον λόγο να διατυπωθεί τώρα τι είδαν από τις σελίδες του φακέλου που εστάλη από την Δικαιοσύνης με θάρρος και ευθύνη γνώμης» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης ότι τώρα που έχει διαμορφωθεί ελπιδοφόρα πλειοψηφία στην κυβέρνηση, αυτή είναι μια αναστάτωση την οποία όμως δεν πρέπει να αποφύγουμε και σημείωσε ότι με νηφαλιότητα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην οικονομική πορεία του τόπου και να καταλήξουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει νόημα να εξετάζεται πλέον. Τέλος ο υπουργός Υγείας είπε πως δεν είναι σωστή στάση αυτή της ΝΔ να αποφασίσει για την υπόθεση η Βουλή μετά τις εκλογές, καθώς – όπως είπε – αν και εφόσον αλλάξει η πλειοψηφία δεν θα αλλάξει και η αξιολόγηση των πραγμάτων.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση θα καταλήξει το αργότερο έως τα μεσάνυχτα σε απόφαση με ονομαστική φανερή ψηφοφορία.

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε από το Σώμα να υπερψηφίσει την πρόταση για να μην αιωρούνται εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, η ΝΔ ξεκαθάρισε πως θα ψηφίσει «όχι» κρίνοντας ως «άκαιρη» την πρόταση, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τη στηρίξουν ψηφίζοντας «παρών», ενώ ο ΛΑΟΣ δήλωσε ότι θα αποφασίσει με περίσκεψη.


σχετικα αρθρα