«Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς από την Ελλάδα» είπε από την πλευρά του, μιλώντας σε εκδήλωση των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) ο Φίλιπ Ρέσλερ, ενώ ζήτησε από τη χώρα μας να εφαρμόσει «επιτέλους» τις μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. «Δεν θα δεχτούμε άλλους εκβιασμούς. Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «η Ελλάδα επανειλημμένα απλώς μας καθησυχάζει. Ακόμα και μια αναπτυσσόμενη χώρα κάνει περισσότερα. Έτσι όμως δεν θα μπορέσει να αυξηθεί η οικονομική ανάπτυξη».

Οι δηλώσεις αυτές του κ. Ρέσλερ έρχονται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Αθήνας με το Βερολίνο δείχνουν να βαίνουν προς εκτόνωση, ειδικά μετά και την έγκριση της συμφωνίας για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και ηγέτης του FDP να επιδιώκει, με τη σκληρή του ρητορική κατά της Ελλάδας, να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματός του, τα οποία, δημοσκοπικά, ελάχιστα και σπανίως υπερβαίνουν το 2%.

Οι δηλώσεις του κ. Ρέσλερ προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τις χαρακτήρισε «απαράδεκτες».

«Διαψεύδω τον κ. Ρέσλερ ρητά και κατηγορηματικά ότι συζητήσαμε ποτέ για ανταγωνιστικότητα» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδηςπαρεμβαίνοντας στο δελτίο του Mega. 

Ο κ. Ρέσλερ υποστήριξε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης επί εβδομάδες δεσμευόταν ότι θα έβρισκε λύσεις σε θέματα ανάπτυξης, χωρίς ωστόσο να κάνει τίποτα.  

«Με τον κ. Ρέσλερ έχουμε μια συνεργασία σε 3 επίπεδα: Επενδύσεις, ρευστότητα και μεταφορά τεχνογνωσίας» είπε ο υπουργός, εκφράζοντας την έκπληξή του για τις δηλώσεις του κ. Ρέσλερ και διαψεύδοντας ότι η ανταγωνιστικότητα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεών τους.  

«Αντιλαμβάνομαι ότι επειδή αντιμετωπίζει οξύτατο πρόβλημα στις δημοσκοπήσεις επιχειρεί να στραφεί εναντίον Ελλάδας» είπε ακόμα.


Με πληροφορίες από protothema.gr/in.gr

Σχετικά θέματα: