current views are: 1

22 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση21:06

Παπακωνσταντίνου: Πράξη ευθύνης να στηρίξει η Βουλή την πρόταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009

«Είναι πράξη ευθύνης της Βουλής και ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εαυτό του και στους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι ανάγκη να κλείσουμε την υπόθεση τώρα, μέσα από μια εξονυχιστική διερεύνηση».

Δημοσίευση 21:06’
αρθρο-newpost

«Είναι πράξη ευθύνης της Βουλής και ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εαυτό του και στους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι ανάγκη να κλείσουμε την υπόθεση τώρα, μέσα από μια εξονυχιστική διερεύνηση».

«Είναι πράξη ευθύνης της Βουλής και ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εαυτό του και στους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Είναι ανάγκη να κλείσουμε την υπόθεση τώρα, μέσα από μια εξονυχιστική διερεύνηση». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την λήψη απόφασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και την αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, επέκρινε όσους του επιρρίπτουν ευθύνες και αμφισβητούν τα στοιχεία της ανεξάρτητης αρχής τα οποία, όπως είπε, επικύρωσε τότε και η Eurostat ενώ τόνισε την ανάγκη να παρατεθούν όλα τα στοιχεία στο πλαίσιο της Εξεταστικής για να διαπιστωθούν οι παραλείψεις, η αμεριμνησία και η εσκεμμένη απόκρυψη της προηγούμενης κυβέρνησης αλλά και το πώς διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2009.

«Χαίρομαι που η ΝΔ αποδέχεται την ανάγκη να υπάρξει μια πλήρης και ουσιαστική συζήτηση για το πώς διαμορφώθηκε το έλλειμμα του 2009. Δεν άκουσα από τον εισηγητή της να αμφισβητεί ότι ήταν 15,8%. Είναι μια μεγάλη πρόοδος», σημείωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Οι καταγγελίες όσο και έωλες και να είναι πρέπει να διερευνηθούν», συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, γιατί, όπως είπε, «δεν μπορεί να λοιδορούνται κάποιοι άνθρωποι γιατί έκαναν τη δουλειά τους, να κατηγορούνται ότι φούσκωσαν το έλλειμμα όταν απλώς το αποτύπωσαν και να επιχειρείται να ποινικοποιηθεί η αλήθεια».

Υπεραμυνόμενος της άποψης ότι πρέπει τώρα να γίνει η διερεύνηση, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει κομματικά παιχνίδια με αυτά τα ζητήματα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνει τώρα γιατί με ευρεία πλειοψηφία ενέκρινε η Βουλή, πριν λίγες μέρες, το νέο πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής που βασίζεται στα επίσημα, πιστοποιημένα στοιχεία της Eurostat για το έλλειμμα του 2009».

«Όλοι αυτοί που είναι υπεύθυνοι δεν θέλουν να γίνει τώρα. Όπως επίσης δεν θέλουν όλοι εκείνοι στην αριστερά που προτιμάνε να πουλάνε καθρεφτάκια και χάντρες αντί να αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να γίνει τώρα η Εξεταστική γιατί η χώρα έχει μπροστά της, εκλογές. Και δεν μπορούμε να πάμε στους πολίτες χωρίς να έχουμε λύσει τα βασικά».

«Γι΄ αυτό είναι πράξη ευθύνης, η Βουλή να στηρίξει αυτήν την πρόταση. Είναι πράξη ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εαυτό του αλλά και υποχρέωσης απέναντι στους πολίτες και στην προσπάθεια που έχουν καταβάλει αυτά τα δύο χρόνια», κατέληξε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα