Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 και την αμφισβήτηση των στατιστικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ αποφάσισε η Βουλή έπειτα από φανερή ονομαστική ψηφοφορία. «Ναι» ψήφισαν 168 βουλευτές, «όχι» 76, και  «παρών» 12 από τους 256 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ, καταψήφισε η ΝΔ, υπέρ της πρότασης ψήφισε ο ΛΑΟΣ, όπως και οι ανεξάρτητοι που ανήκουν στη ΔΗΜΑΡ, «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την ψηφοφορία αποχώρησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές που ανήκουν στην Δημοκρατική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, η επιτροπή θα αποτελείται από 19 μέλη και ως πρώτη προθεσμία υποβολής του πορίσματος έχουν την 23η Μαρτίου.

Νωρίτερα, η συζήτηση επί της πρότασης σημαδεύτηκε από υψηλούς τόνους. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι «είναι πράξη ευθύνης της Βουλής και ηθικής υποχρέωσης του πολιτικού συστήματος απέναντι στον εαυτό του και στους πολίτες να στηρίξουν την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής».

Συνεχείς ήταν οι αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνεχείς διακοπές στη διαδικασία.

Σε υψηλούς τόνους αντιπαρατέθηκαν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαιωάννου.

TAGS