Συνάντηση εργασίας είχαν σήμερα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο αρμόδιος υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος με τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, ενόψει της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, στη Λισαβόνα.

Ο κ. Βενιζέλος, μετά την αποχώρηση του κ. Δρούτσα, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε:

«Η κυβέρνηση σύμφωνα με το Σύνταγμα ασκεί τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων δια του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος εκφράζει την κυβερνητική πολιτική στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμούμε, σεβόμαστε και υποστηρίζουμε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλω να μεταφέρω προς τα στελέχη, χαιρετισμούς αναγνώρισης και υποστήριξης. Ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις του και αναγνωρίζει το εθνικό τους έργο», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όσον αφορά στο διακύβευμα των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «θα πρέπει να αναδειχθούν ηγεσίες ικανές και άξιες, να ανταποκριθούν στην πρόκληση του Καλλικράτη. Από τις εκλογές η χώρα να βγει πολιτικά ισχυρή και σταθερή με κοινωνική συνεννόηση και εθνικά ενωμένη διότι αντιμετωπίζει εθνική πρόκληση».

«Ο ελληνικός λαός θα στείλει τα σωστά μηνύματα», είπε.