«Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η χώρα θα σωθεί αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση των στελεχών» επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ξεκαθαρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ψάχνει την αυτοδυναμία στις εκλογές και δεν μπορεί να αποκλείσει μετεκλογικές συνεργασίες. Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι καλούνται «σ' αυτό τον αγώνα όλοι όσοι θέλουν να τον δώσουν και μπορούν να συστρατευθούν για το καλό της χώρας και κανενός κόμματος και κανενός αρχηγού». Πρόσθεσε ότι «σ' αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ' οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».

Κληθείς να αιτιολογήσει την αλλαγή στάσης της ΝΔ, από το πρώτο μνημόνιο στο δεύτερο, αναγνώρισε ότι «όσο δύσκολο ήταν το όχι του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο, άλλο τόσο δύσκολο ήταν το ναι...».

Φάνηκε ότι η ΝΔ προσβλέπει στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας σε ευρωπαϊκές χώρες, καθώς ο κ. Μιχελάκης είπε ότι «μπορεί να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη που να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αλλάξουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται». 

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα αν κερδίσει τις εκλογές, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «θα υπάρξουν συνεχείς διαπραγματεύσεις για πολλά θέματα, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η μείωση του συνολικού κόστους εργασίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ