«Οι αποφάσεις μου δεν θα είναι προϊόν εκβιαστικών διλημμάτων, αλλά ελεύθερης βούλησης», δήλωσε ο διαγραφείς από τη ΝΔ βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης που αναμένεται να ψηφίσει σήμερα το νόμο για το PSI στη Βουλή. Η ψήφος αυτή και των εφαρμοστικών νόμων αναμένεται να φέρει και πάλι στη ΝΔ τον κ.Κεφαλογιάννη αφού και χθες ο κ.Σαμαράς είπε ότι θα επιστρέψουν εάν δείξουν εμπράκτως ότι συμπορεύονται με αυτά που πρεσβεύει το κόμμα.

«Για μένα είναι εύκολη απόφαση, διάβασα το νομοσχέδιο και συμφωνώ. Είναι αυτά που λέει το κόμμα μας, με μια λεπτομέρεια που πρέπει να δούμε για τα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζει στο cretalive.gr, ο κ. Κεφαλογιάννης λέγοντας ότι δεν έχει να κάνει με όσα λέγονται δεξιά και αριστερά, αλλά με τη δική του βούληση.

«Εγώ ξέρετε από χαρακτήρα όταν μπαίνουν εκβιαστικά διλήμματα πάω στην άρνηση. Η ελεύθερη βούληση με κάνει πιο θετικό» ανέφερε και υπενθυμίζει ότι «εδώ ψήφισα τα περισσότερα νομοθετήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν θα ψηφίσω της κυβέρνησης Παπαδήμου;»

Και προσθέτει: «Εγώ με την στάση μου στη βουλή ήξερα και τις συνέπειες. Αποφασίζω με τη συνείδηση μου. Αλλά η αξιοπρέπεια είναι πάνω από όλα. Δεν θέλω η επιστροφή μου στη ΝΔ να είναι προϊόν αντιπαροχής. Αδικεί και τον χώρο μου και εμένα μια τέτοια προοπτική»λέει και καταλήγει:

«Με το να μην ψηφίσω τη δανειακή σύμβαση είχα μια συγκεκριμένη θέση. Μια κοινωνία που ματώνει δεν την οδηγείς έτσι, χωρίς να την ενημερώνεις για τι έρχεται. Είχα πει να κατέβουμε στην κοινωνία».Πηγή: cretalive.gr