«Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό έβαλε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τις σημερινές του δηλώσεις για τη διαμόρφωση του μετεκλογικού σκηνικού. Σήμερα, σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία συζητούνται οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας. Ωστόσο, η δήλωση αυτή δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί τυχαία, αφού αν διαβάσει κανείς τα πρακτικά του Eurogroup θα διαπιστώσει ότι και ο κ. Βενιζέλος έχει δεσμευθεί στους ευρωπαίους ηγέτες και υπουργούς Οικονομικών ότι σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα και σχηματίσει κυβέρνηση, το κόμμα του θα την στηρίξει ώστε να τηρηθούν οι όροι των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί. 
Συγκεκριμένα υπέρ μίας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο υπουργός Υγείας τονίζοντας ότι η θέση του δεν έχει αλλάξει και δεν έχει κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως η ΝΔ θα πρέπει να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές ακόμη και με τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό.

Χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος εξήγησε ότι αυτό θα συμβεί εφόσον η ΝΔ αναδειχθεί πρώτο κόμμα και δεν έχει πετύχει αυτοδυναμία σημειώνοντας ότι αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό. Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε (στον Real Fm) ότι η στήριξη του δεύτερου κόμματος θα πρέπει να συμβεί για οποιοδήποτε κόμμα εκλεγεί πρώτο. 

Ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα είναι υψηλότερα από εκείνα που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. 

Όσον αφορά εξάλλου τις αποφάσεις του Eurogroup, μίλησε για «πρόσκαιρη ανακούφιση», επισημαίνοντας πως αν δεν γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την τόνωση της ρευστότητας και τη διόρθωση του κράτους, τότε πολύ σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά στα ίδια διλήμματα.