Έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και παράταση της θητείας της κυβέρνησης ζητούν επτά υφυπουργοί


Παράκαμψη της καταστατικής διαδικασίας για εκλογή προέδρου από τη βάση και διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, με θεσμική εκπροσώπηση, ζητούν με κοινή δήλωσή τους επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης, προβάλλοντας ως κύριο λόγο την έκτακτη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.  
Σύμφωνα με Το Βήμα, οι υφυπουργοί που υπογράφουν την κοινή δήλωση είναι οι υφυπουργοί Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, Ανάπτυξης Θάνος Μωραΐτης, Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Δριβελέγκας, Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης.  

Οι εφτά υφυπουργοί ζητούν επίσης η διαχείριση του χρόνου των εκλογών να γίνει σύμφωνα με τα συμφέροντα της χώρας, δηλαδή να παραταθεί ο χρόνος των εκλογών ώστε να υπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα και οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα, με τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI.  

Διευκρινίζουν, τέλος, ότι δεν ζητούν να ακυρωθεί το καταστατικό που προβλέπει εκλογή ηγεσίας από τη βάση, αλλά ζητούν να μην εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη συγκυρία λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.


Πηγή: in.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο