«Η πράξη του βουλευτή που έβγαλε από τη χώρα ένα εκατομμύριο, δεν είναι μόνο καταδικαστέα. Πιστεύω ότι πρέπει να παραιτηθεί ο ή η βουλευτής», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Δεν γνωρίζω ποιος είναι και δεν γνωρίζω πότε συντελέστηκε αυτή η πράξη. Η παραίτηση θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας, όσον αφορά στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα, αλλά και οι ευθύνες του προεδρίου της Βουλής είναι πάρα πολύ μεγάλες, γιατί αφήνουν να σέρνεται ένα θέμα τόσο σοβαρό, τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», είπε. 
 
Ακόμη, ο κ. Βρούτσης μίλησε για τις αλλαγές του φορολογικού συστήματος και την αυτοτελή φορολόγηση στα ενοίκια. «Ξεκίνησε ο διάλογος, ο οποίος ευχόμαστε να συνεχιστεί και μετά τις εθνικές εκλογές, γιατί δεν βλέπουμε μέχρι τις εθνικές εκλογές να ολοκληρώνεται αυτή η προσπάθεια. Ο Απρίλιος θα είναι ο μήνας των εκλογών.   

Θα γίνουν οι εθνικές εκλογές και μετά θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο. Από τη Νέα Δημοκρατία, εμείς θέλουμε να υπάρχει ευρύτερη δυνατή πολιτική συνεννόηση στο ζήτημα της φορολογικής μεταρρύθμισης.Η αυτοτελής φορολόγηση στα ενοίκια δεν εμπεριέχεται στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας. Το απορρίπτουμε το συγκεκριμένο ζήτημα.   

Αποκλείεται αυτή η φορολογική μεταρρύθμιση να μετουσιωθεί σε νόμο μέχρι τις εθνικές εκλογές. Κατευθυνόμαστε στη βάση ενός κοινού κειμένου που θα κινείται σ’ ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων που θα μας βρουν σύμφωνους όλους».