«Η ουσιαστική διερεύνηση του πόθεν έσχες και των οικονομικών συναλλαγών των βουλευτών έπρεπε να είναι μια πάγια διαδικασία, που θα διασφαλίζει τη διαφάνεια και θα θωρακίζει τη δημοκρατία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Συνασπισμού με αφορμή την υπόθεση με τον βουλευτή που έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατ. ευρώ.  «Η υπόθεση του βουλευτή με το 1 εκατομμύριο ευρώ αποτελεί πρόκληση για την κοινή γνώμη, με την προστασία των προσωπικών δεδομένων να μην αποτελεί άλλοθι ούτε για τη συγκάλυψη του θέματος, ούτε για τη συνέχεια ενός παραπολιτικού σήριαλ, με πολλαπλές αναγνώσεις» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, «η συζήτηση που εστιάζει μόνο στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να μας κάνει να παραγνωρίζουμε την ανάγκη για μια ριζική ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, όπου η πολιτική δεν θα ασκείται από επαγγελματίες πολιτικούς σε διασύνδεση με το κεφάλαιο και το μιντιακό κατεστημένο, και ο λαός δεν θα μένει στο περιθώριο». 

«Ο ουσιαστικός έλεγχος μπορεί να προέλθει μόνο από την ενεργή συμμετοχή του λαού στις εξελίξεις και στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, από ένα θεσμικό πλαίσιο που θα εγγυάται τη δημοκρατία σε όλες τις εκφάνσεις της. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά είναι η ανατροπή των σημερινών αρνητικών συσχετισμών για τους εργαζομένους και της μνημονιακής πολιτικής που εξευτελίζει τη δημοκρατία και την κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση.


πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ