Στην κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup την προηγούμενη εβδομάδα, κυβερνητικός αξιωματούχος είχε συζήτηση με τον Πολ Τόμσεν, όταν ο Δανός τεχνοκράτης τού αποκάλυψε κάποια στιγμή ότι ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ελλάδα και από το ΔΝΤ.   Δικαιολόγησε δε την εξέλιξη, λέγοντας ότι μετά από 30 χρόνια θητείας στο ταμείο, ήρθε η ώρα να πάρει τη σύνταξή του.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» ωστόσο, η αλήθεια για τον σκληρό τροϊκακό είναι διαφορετική: οι τρεις «τροϊκανοί» συνδέονται με προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα και έχουν να κάνουν όχι μόνο με την παταγώδη αποτυχία στις εκτιμήσεις τους και στην εξοντωτική φορολογική πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση, αλλά και με την «αυτοκρατορική» συμπεριφορά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Λουκάς Παπαδήμος και Ευάγγελος Βενιζέλος έθεσαν το θέμα της συμπεριφοράς των Τόμσεν και Μαζούχ στο ΔΝΤ. Τελικά φαίνεται πως και οι δύο «ετοιμάζουν βαλίτσες», ενώ ο τρίτος της παρέας, Ματίας Μορς, παραμένει.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, η συμπεριφορά αυτή δεν έγινε ανεκτή καθώς «άλλο να είσαι σκληρός παίκτης και άλλο να φέρεσαι όπως ο αφέντης στους μαύρους δούλους του αμερικανικού Νότου».

Χαρακτηριστική του κλίματος, είναι η στάση των εκπροσώπων των δανειστών σε συνάντηση που είχαν πριν λίγες ημέρες με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, στον οποίο, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, συμπεριφέρονταν σαν «αφεντικά»!

Σημειώνεται ότι οι ετήσιες αποδοχές τους είναι περίπου 300.000 ευρώ τον χρόνο και όπως φαίνεται κανείς δεν παίρνει τόσα λεφτά εάν δεν είναι σκληρός παίκτης στις διαπραγματεύσεις.


Με πληροφορίες από το «Πρώτο Θέμα»