current views are: 1

26 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση15:27

Η «ολέθρια σχέση» Βενιζέλου- Αριστεράς (vid)

Η «πολιτική αντιπάθεια» είναι ενδεχομένως η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη «σχέση» ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Αριστεράς, και πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικοί τόνοι ανεβαινουν…. επικίνδυνα στη Βουλή όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές των δύο κομμάτων.

Δημοσίευση 15:27’
αρθρο-newpost

Η «πολιτική αντιπάθεια» είναι ενδεχομένως η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη «σχέση» ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Αριστεράς, και πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικοί τόνοι ανεβαινουν…. επικίνδυνα στη Βουλή όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές των δύο κομμάτων.

Η «πολιτική αντιπάθεια» είναι ενδεχομένως η φράση που μπορεί να χαρακτηρίσει τη «σχέση» ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Αριστεράς, και πιο συγκεκριμένα το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολιτικοί τόνοι ανεβαινουν…. επικίνδυνα στη Βουλή όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται σε αντιπαράθεση με τον επικεφαλής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές των δύο κομμάτων. Τα νεύρα είναι τεντωμένα ούτως ή άλλως εξαιτίας των κρίσιμων ημερών για τον τόπο, οπότε οι λεκτικές κόντρες του λαλίστατου κ. Βενιζέλου με τους βουλευτές των δύο κομμάτων, που εκ φύσεως ασκούν οξεία κριτική, δημιουργούν ένα μίγμα σκληρών πολιτικών εκφράσεων και αλληλοκατηγοριών.

Το Νewpost.gr σας θυμίζει μερικές από τις στιχομυθίες-«φωτιά».

Τον περασμένο Οκτώβρη, με αφορμή την τότε φοροεπιδρομή, ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Έχετε σώας τας φρένας;» είπε σε υψηλούς τόνους σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία. «Η ελληνική οικογένεια κοιμάται και ξυπνάει την επόμενη μέρα με έναν νέο φόρο» σημείωσε.«Με τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοεφοπλιστές συζητάτε, τους άλλους τους ξεσκίζετε» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως «δεν θέλετε να συγκρουστείτε με αυτούς που κυβερνούν πραγματικά» είπε.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού και ο υπουργός Οικονομικών μόνο που δεν ήρθαν στα… χέρια με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή για τη νέα δανειακή σύμβαση, τα επερχόμενα μέτρα καθώς και τον τρόπο διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως στερείται νομιμοποίησης να αποφασίζει εξ ονόματος του ελληνικού λαού. «Έξι φορές μας σώσατε έξι φόρες αποτύχατε παταγωδώς και οδηγήσατε τη χώρα στη χρεοκοπία. Μας βυθίζετε μέσα στην περιδίνηση της ύφεσης. Η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει», δήλωσε απευθυνόμενος προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και χαρακτηρίζοντάς τον «φυσικό αυτουργό της ελληνικής τραγωδίας». Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αφού κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «ασυγκράτητη δημαγωγία» αναρωτήθηκε: «με χαρακτηρίζετε φυσικό αυτουργό ποιας προσπάθειας; στο να σταθεί η χώρα ζωντανή ;» καλώντας τον να απαντήσει εμπνευστής ποιας πρότασης είναι. «Να βγούμε από το ευρώ για να αγοραστεί η χώρα φθηνά από αυτούς που έβγαλαν τα κεφάλαια τους από τη χώρα; ρώτησε ο κ. Βενιζέλος, εκφράζοντας την ελπίδα ο κ. Τσίπρας να μην χρησιμοποιείται συνειδητά από κάποιους ως «όργανο παραπλάνησης».

Το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου, πρώτη μέρα συζήτησης της νέας δανειακής σύμβασης στη Βουλή ήταν σειρά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει… έξω φρενών τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας ότι ο χαρακτήρας του κατεπείγοντος «συνιστά ένα μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής και κατά δημοκρατίας».

«Θράσος και ύβρεις να μιλάτε για πραξικόπημα όταν υπάρχει κυβέρνηση ευρύτατης πλειοψηφίας. Είστε εκπρόσωπος της Ελλάδας της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας και δεν θα κρυφτείτε πίσω από νομοθετικά τερτίπια ευτελούς χαρακτήρα. Να πείτε τη θέση σας εν γνώσει των συνεπειών του νόμου είπε ο κ. Βενιζέλος. «Θα μας κλείσετε και φυλακή;» του απάντησε ο κ. Λαφαζάνης. «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή, ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή. Να ζητήσετε συγνώμη γι’ αυτό που είπατε περί πραξικοπήματος. Συγνώμη, τελείωσε η πλάκα παίζουμε με το μέλλον της χώρας» κατέληξε ο υπουργός εν εξάλλω.

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, ημέρα συζήτησης και ψήφισης στη Βουλή της νέας δανειακής σύμβασης και των σκληρών μέτρων που συνεπάγεται, τα πράγματα σχεδόν… ξέφυγαν. «Η Δημοκρατία θα επιβληθεί και η χώρα δεν θα περάσει στη δική σας αντίληψη του ΚΚΕ και των άλλων κομμάτων που οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή. Υπερήφανη χώρα δεν σημαίνει καταστροφή στο όνομα του πιο ακραίου λαϊκισμού» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομικών για να εισπράξει την «ηχηρή» -κυριολεκτικά και μεταφορικά- απάντηση από τον Γιώργο Μαυρίκο. Ο βουλευτής του ΚΚΕ εκσφενδόνισε τον 700 σελίδων τόμο του Μνημονίου προς τη μεριά του υπουργού, για να σχολιάσει ο κ. Βενιζέλος, λέγοντας πως «θα κάνει το γύρο του κόσμου η εικόνα του κυρίου Μαυρίκου. Εξευτελίζετε τη χώρα, την εκθέτετε σε κίνδυνο, την οδηγείτε στην καταστροφή. Εσείς την οδηγείτε στην καταστροφή»!

«Είναι απαράδεκτο, αυτός ο ψυχρός εκτελεστής να απευθύνεται μ’ αυτόν τον ιταμό τρόπο προς το ΚΚΕ» απάντησε ο εισηγητής του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος την Τετάρτη στη συζήτηση για το PSI κι ενώ προηγουμένος ο υπουργός είχε κατηγορήσει τα κόμματα της Αριστεράς ότι κινδυνολογούν εις βάρος της χώρας.

Σημειώνεται ότι την ίδια μέρα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναφερόμενος στα κόμματα της Αριστεράς στο δελτίο του Mega έκανε λόγο για «εξουθενωτική πολυφωνία». Αποτέλεσμα ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης να δεχθεί την επίθεση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι «ο κ. Βενιζέλος ελεεινολογεί απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία».

Ένα είναι το σίγουρο: όσο είναι υπουργός Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος και όσο τα μέτρα έρχονται βροχή, τα επεισόδια του σίριαλ της  «ολέθριας σχέσης» Βενιζέλου-Αριστεράς θα συνεχιστούν.

Βαγγέλης Βιτζηλαίος


σχετικα αρθρα