Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο σήμερα το μεσημέρι ο Κάρολος Παπούλιας. «Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Παπούλιας πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι ακριβώς αυτό: «Να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή». 

Ο κ. Παπούλιας απευθυνόμενος στον Μ. Σούλτς, τον χαρακτήρισε ως εκπρόσωπο των λαών της Ευρώπης ενώ ο κ. Σούλτς από την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι «όλοι βρισκόμαστε στο ίδιο πλοίο»και πρόσθεσε ότι επέλεξε να έρθει στην Αθήνα, την επομένη της έγκρισης από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, για «να συνομιλήσει με την ελληνική ηγεσία γι΄ αυτά τα προβλήματα».

«Χαιρόμαστε γιατί οι ιδέες σας πραγματικά είναι βοηθητικές για την Ελλάδα. Δεν βλέπουν το πρόβλημα στενά δημοσιονομικά, αλλά το βλέπουν ακριβώς και κοινωνικά», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απευθύνει ομιλία στις 19:00 στη Βουλή με θέμα «Η Ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας».