Άγνωστο παραμένει ακόμα το όνομα του βουλευτή που τον Μάρτιο του 2011 φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ανακοίνωση του ονόματος θα γινόταν σήμερα, με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 σήμερα το πρωί ο αρμόδιος για τα πόθεν έσχες αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης τόνισε ότι δεν είναι σίγουρο ακόμη πότε ακριβώς θα γίνει η πολυαναμενόμενη δημοσιοποίηση του ονόματος. Ο κ. Αργύρης επεσήμανε, μάλιστα, ότι δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα το έμβασμα με το πολιτικό πρόσωπο, ούτε αν ο βουλευτής έχει συμπεριλάβει το συγκεκριμένο ποσό στο πόθεν έσχες.

Εν τω μεταξύ, ο κ. Αργύρης αποκάλυψε χθες ότι από τον έλεγχο που έγινε προέκυψε πως την επίμαχη μέρα έχουν καταγραφεί πέντε κινήσεις του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Είναι τριών επιχειρήσεων που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, ενός φυσικού προσώπου που μάλιστα είναι γυναίκα και όχι πολιτικό πρόσωπο και μιας τράπεζας. «Εάν είναι αυτό που λέει ο κ. Νικολούδης (πρόεδρος της Αρχης για το ξέπλυμα χρήματος) θα ζητήσουμε από την τράπεζα να μας πει ποιος έκανε αυτή την κίνηση» είπε ο κ. Αργύρης και πρόσθεσε: «Αν ταυτοποιείται αυτή η κίνηση με πολιτικό πρόσωπο θα έχουμε βρει το όνομα».

Ο κ. Αργύρης είπε επίσης ότι το θέμα θα πάρει άλλες διαστάσεις αν το ποσό δεν έχει δηλωθεί στο πόθεν έσχες καθώς υπάρχουν κυρώσεις όπως ποινή φυλάκισης και πρόστιμο.