«Τα μέτρα του Ιουνίου δεν ξέρω αν θα είναι τρισχειρότερα, θα είναι όμως δύσκολα, πολύ δύσκολα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ενώ υποστήριξε ότι «τα πρόσθετα μέτρα τον Ιούνιο δεν είναι καμία κεραμίδα». Σε συνέντευξή του στο Mega, ο κ. Καψής εξήγησε ότι «θα πρέπει να κλείσει το έλλειμμα, άρα θα πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα», ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη πρόκληση για την επόμενη κυβέρνηση πώς θα περασει στα πρωτογενή πλεονάσματα».    

 «Το ότι θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο είναι βέβαιο, αυτό έχει συμφωνηθεί, όμως θα γίνει μετά από αξιολόγηση», συνέχισε επαναλαμβάνοντας ότι θα γίνουν δεκαπέντε χιλιάδες απολύσεις υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.  

Ο κ. Καψής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση μεταβατικών διατάξεων για τους εργαζομένους στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας, οι οποίοι καταργούνται.    

«Η εκτίμηση είναι ότι κάποια στιγμή το 2013 η οικονομία θα πάρει μπροστά», είπε ο κ. Καψής και σημείωσε ότι «ο
ένας χρόνος είναι ο πολύ δύσκολος, όταν θα αρχίσει να αναπτύσσεται η οικονομία, τα πράγματα θα βελτιωθούν».
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι επιλογή «αντί να κόβονται θέσεις εργασίας να μειωθούν οι μισθοί», αφού υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να κρατηθούμε στην ευρωζώνη».

«Έχετε κάποια άλλη καλύτερη λύση από την μείωση των μισθών;», αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους κλείνοντας με την εκτίμηση ότι «το φως στο βάθος του τούνελ είναι η ανάπτυξη και η ανάπτυξη προϋποθέτει ανταγωνιστικότητα».