Απάντηση σε όσους άσκησαν κριτική στις δηλώσεις του περί μετεκλογικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο πρωινό το ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη. «Την επομένη των εκλογών, η Ελλάδα θα έχει οπωσδήποτε κυβέρνηση», επανέλαβε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Ας με χτυπούν όποιοι θέλουν και όσο θέλουν».

«Το έχω πει πολλές φορές. Αποδείξαμε τους τελευταίους μήνες ότι ο δεύτερος θα στηρίζει τον πρώτο ώστε ο τόπος να κυβερνάται. Πάντα έλεγα ότι προέχει η ενότητα, η συνεννόηση, η σύγκλιση. Αυτό είναι και μότο στο site μου. Εμείς θα αγωνιστούμε για να βγούμε πρώτοι. Οι αριθμοί δεν το δείχνουν, δεν είναι όμως τελικοί και είμαστε δύο μήνες προ των εκλογών. Αλλά εκείνο που διαβεβαιώνω είναι ότι η Ελλάδα θα έχει κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Σε ερώτηση εάν η πίστη του αποτελεί απόπειρα δέσμευσης απέναντι στους Ευρωπαίους, ο Α. Λοβέρδος είπε: «Είναι δέσμευση απέναντι στον πολίτη αλλά μου αρέσει αυτή η πίστη να εξάγεται».

Σχολιάζοντας, τέλος, τις επικρίσεις που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας υποστήριξε: «Χτυπήθηκα. Λοιπόν; Πρέπει να λέω κάτι που δεν θα χτυπηθεί; Πόσα απ΄ αυτά που έχω πει στο παρελθόν δεν έχουν επαληθευτεί;  Οταν οι εταίροι πιστεύουν ότι είμαστε μια χώρα ακυβέρνητη που μαστίζεται από τσακωμούς δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Το πολυκατακερματισμένο πολιτικό σύστημα θα δώσει σχήματα και ακυβερνησία που δεν θα εξασφαλίζουν την εφαρμογή του προγράμματος.  Είναι μια δική μου πρόβλεψη, μπορεί να πέσω έξω. Πρέπει να πείθουμε ότι είμαστε μια σταθερή χώρα που τιμά την υπογραφή της. Ας με χτυπούν όσο θέλουν κι όποιοι θέλουν».