«Είναι ένας όμιλος πολιτικού προβληματισμού. Είναι ένα  μέτωπο αντιμνημονιακής αντίδρασης σε εκείνους που στηρίζουν το μνημόνιο. Μια δεξαμενή σκέψης και  ιδεών. Ένα μικρό καταφύγιο, μια μικρή Φιλική Εταιρία, μια φωνή αντίστασης χωρίς κομματικές ταμπέλες, χωρίς χρώματα», δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για το πατριωτικό δίκτυο «Αφύπνιση», στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Για το αν το πατριωτικό δίκτυο που δημιούργησε θα μετεξελιχθεί σε κόμμα, ο κ. Ψωμιάδης απάντησε:«Χρωστάω στον λαό, που με τίμησε εδώ και τρεις δεκαετίες με μεγάλα ποσοστά. Από εκεί πέρα είμαι και ελεύθερος να πράξω ό, τι νομίζω. Εξάλλου το παρελθόν μου, το κομματικό και το πολιτικό έχει δείξει ότι προσκυνητής δεν είμαι κανενός.   

Πιστεύω ότι, στην παρούσα φάση, δεν έχει ανάγκη η Ελλάδα από άλλα κόμματα. Κόμματα υπάρχουν πολλά. Πατρίδα όμως μία. Κι εξάλλου η Ελλάδα χρειάζεται φρέσκιες φωνές, όχι τη δικιά μου γιατί μπορεί να έχει κουράσει, άλλες φωνές, ιδέες που να δίνουν ελπίδα, ανάπτυξη, αλλαγή νοοτροπίας από όλους μας. Εξάλλου για να γεννηθεί το καινούριο πρέπει να πεθάνει το παλιό. Ο δικομματισμός καλά κρατεί ακόμη.  

Εγώ δεν κάνω κόμμα. Είμαι στη Νέα Δημοκρατία. Στηρίζω τον Α. Σαμαρά. Από εκεί και πέρα  όμως δεν μας έχει αφαιρέσει κανείς το δικαίωμα στη Νέα Δημοκρατία, τα στελέχη, να εκφραζόμαστε ελεύθερα. Αν τώρα κάποιους τους ενοχλεί η φωνή του Ψωμιάδη,  αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο».   

Στη συνέχεια, αποσαφήνισε τους λόγους δημιουργίας της «Αφύπνισης». «Να στείλουμε ένα μήνυμα στη ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, άλλωστε τον κ. Σαμαρά τον έχω φορτώσει με χίλιες δύο επιστολές  το τελευταίο διάστημα κατά του μνημονίου. Από εκεί και πέρα αυτοί που ψήφισαν το μνημόνιο -και ο κ. Σαμαράς με βαριά καρδιά δεν  ψήφισε το μνημόνιο- ή οι οπαδοί της Νέας Δημοκρατίας που διαφωνούν πρέπει να φύγουμε όλοι από το κόμμα.   

Στέλνουμε κάποιο μήνυμα. Αγωνιζόμαστε μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Γιατί θα πρέπει να φύγουμε από τη Νέα Δημοκρατία, σ' αυτή την περίοδο όπου η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα; Στηρίζουμε τον Α. Σαμαρά».   

«Εγώ δεν πρόκειται ποτέ, ούτε θα με ακούσετε και δεν με ακούσατε τα δύο τελευταία χρόνια να λέω, ψηφίστε Σαμαρά. Το δίκτυο που δημιουργούμε είναι ένα ελεύθερο βήμα που εδώ συμμετέχουν όλοι όπου κι αν ανήκουν  «κομματικά». Εξάλλου εμείς το επόμενο διάστημα θα καλέσουμε το  Μ. Χαραλαμπίδη, τον κ. Μαριά, τον κ. Ν Κοτζιά θα καλέσουμε κι άλλους ομιλητές. Δεν είναι κακό.   

Μέσα σε μια δημοκρατία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, ας απεγκλωβιστούμε λίγο από τα κόμματα  κι ας κοιτάξουμε την Ελλάδα, τα παιδιά μας, τις δουλειές μας, τη πατρίδα μας».   

Για τον αν θα χωρίσουν οι δρόμοι του με τη Νέα Δημοκρατία, σημείωσε: «Ξεχνάτε ότι υπήρξα υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Πήρα 15,5% άσχετα εάν εμφανίστηκε 11%. Αυτό είναι θέμα δικό μας, εσωκομματικό. Μένω, αλλά έχω διαφορετική άποψη.  

Όμως, εγώ δεν έχω πειστεί για το μνημόνιο ότι μας οδηγεί στη σωτηρία και δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν να με ρίξει στον λάκκο των λεόντων, χωρίς να με ρωτήσει. Δεν ρωτήθηκα, ως απλός πολίτης.  

Ρωτήθηκε κανένας έλληνας πολίτης; Γι' αυτό έλεγα του κ. Σαμαρά πάμε σε εκλογές. Μη συμμετέχεις σ' αυτή την κυβέρνηση. Είναι κακό να εκφραζόμαστε ελεύθερα; Κι είναι κακό να λέμε ότι στηρίζουμε τον Α. Σαμαρά. Τότε θα γίνουμε στρατιωτάκια.   
Εγώ τιμητής δεν είμαι κανενός. Εγώ ήμουν φίλος του Καραμανλή, μετείχα και στην ομάδα των «21» βουλευτών όταν ο Σαμαράς ήταν στη Νέα Δημοκρατία το ΄90- ΄93, όμως θέλω να έχω μια ανεξάρτητη φωνή».   

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης αναφέρθηκε στην υπόθεση της έκπτωσής του από το αξίωμα του αιρετού περιφερειάρχη. «Έγινε αποδεκτή η αναίρεσή μου από τον Άρειο Πάγο και τώρα πάμε  σε άλλο Εφετείο, το τελευταίο πιστεύω, στις 3 Απριλίου, να τελειώσει αυτός ο Γολγοθάς μου.  

Αλλά εδώ και είκοσι μέρες θα έπρεπε ο διορισμένος Περιφερειάρχης να άρει την αργία του Αιρετού Περιφερειάρχη. Γιατί δεν έγινε εδώ και είκοσι μέρες είναι ένα θέμα του διορισμένου Περιφερειάρχη».