current views are: 1

28 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση13:44

Λυκουρέντζος: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ

«Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας. Συνεπώς, κάθε άλλη σκέψη αποκλείεται», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».   

Δημοσίευση 13:44’
αρθρο-newpost

«Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας. Συνεπώς, κάθε άλλη σκέψη αποκλείεται», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».   

«Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας είναι η διεκδίκηση της αυτοδυναμίας. Συνεπώς, κάθε άλλη σκέψη αποκλείεται», ξεκαθάρισε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, γραμματέας της Πολιτικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ 99,5».    «Όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, οι δημοσκοπήσεις αποκαλύπτουν ότι το μόνο κόμμα που έχει δυνατότητα αυτοδύναμης διακυβέρνησης είναι η Νέα Δημοκρατία. Εμείς σε αυτήν την στόχευση πιστεύουμε. Διότι το πρόγραμμα το δικό μας, είναι πρόγραμμα, το οποίο επιμένει στην φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και της ανάπτυξης», τόνισε.   

Για το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμφωνήσουμε με εκείνους, οι οποίοι πιστεύουν ότι η οικονομία πρέπει να λειτουργεί, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα.Με τη λογική του κρατισμού κι ότι δεν πρέπει να γίνουν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.  

Απόδειξη του γεγονότος είναι ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξήγγειλε και δεσμεύτηκε, επανειλημμένως, απέναντι στους δανειστές και εταίρους μας για την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και για παράδειγμα για σημαντικές αποκρατικοποιήσεις, δεν έχει γίνει, μέχρι τώρα, κανένα είδους αποκρατικοποίησης. Σε τι να συμφωνήσουμε, λοιπόν, αύριο μαζί ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία;  

Εμείς επιμένουμε ότι όσο θα προσανατολιστεί το εκλογικό σώμα προς τις εκλογές, μπροστά στο ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα, την επομένη των εκλογών, πιστεύουμε ότι, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, θα αποφασίσουν Νέα Δημοκρατία.   

Αλλά, έστω και υποθετικά, είναι αδύνατο να υπάρξει συνεργασία, με οποιοδήποτε άλλο εταίρο, εάν δεν μπορεί να συμφωνήσει στον στρατηγικό στόχο της Ν.Δ., ο οποίος απορρέει και από τις δεσμεύσεις τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης γενικότερα και όχι μόνο με τη δανειακή σύμβαση».   

Έπειτα, αναφέρθηκε στα στελέχη που μιλούν ανοιχτά για μετεκλογική συγκυβέρνηση. «Δεν έχω υπόψη μου ποια είναι αυτά τα στελέχη από την πλευρά της Ν.Δ.      

Οι δημόσιες δηλώσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚείναι εύλογες. Υπάρχει κρίση στο δεύτερο μεγάλο κόμμα της χώρας –και δεν το λέω με τη σειρά της κατάταξης της εκλογικής, αλλάείναι ένα από τα δύο μεγάλα κόμματα που κατά καιρούς κυβέρνησαν την χώρα- και είναι εύλογο να αναζητούνται επιλογές με τις οποίες η προοπτική του κόμματος θα είναι, εντελώς, διαφορετική από αυτήν  την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα. Η ΝέαΔημοκρατία είναι πιο μπροστά από αυτά που είχαμε σήμερα να συζητήσουμε αλλά δυστυχώς εμποδίστηκαν και δυστυχώς και εμείς δεν τολμήσαμε να τα επιβάλουμε μπροστά στις αντιστάσεις τις οποίες συναντούσαμε».    

Εν κατακλείδι, ο κ. Λυκουρέντζος θεωρεί πως η Νέα Δημοκρατία θέλει περισσότερη δουλειά, προκειμένου να εξηγήσει τις θέσεις της στους κοινωνικούς εταίρους και τους πολίτες. «Αλλά μην παραγνωρίζουμε μια σημαντική παράμετρο.Ότι στην Ελλάδα υπάρχει ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς, των ιδεών της αριστεράς.   

Αν, σήμερα, εμείς , προσχωρούσαμε σε αυτές τις αντιλήψεις, που είναι πάρα πολύ εύκολο για ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, αν θέλει να φανεί ασυνεπής προς τις ιδέες του, τις αξίες του, το πρόγραμμά του και θέλει να κερδοσκοπήσει εκλογικά , να το κάνει. Και τότε θα υπήρχαν πραγματικά θεαματικά αποτελέσματα». 


σχετικα αρθρα