Σε υψηλούς τόνους ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τα κόμματα της Αριστεράς και του ΛΑΟΣ άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημoνίου» το οποίο ψηφίζεται απόψε με την διαδικασία του κατεπείγοντος. 
Η αντιπαράθεση κορυφώθηκε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα αντισυνταγματικότητας για τον κατεπείγοντα χαρακτήρα που προσέδωσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο. 

Ο Παν. Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι υπάρχει παραβίαση του άρθρου 73 του Συντάγματος που αφορά στις συντάξεις και ακόμη ότι δεν υπάρχει απολογισμός του εκτελεσθέντος προϋπολογισμού, επιχειρήματα τα οποία ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε επικαλούμενος για το άρθρο 37 σχετική απολογία του ΣΤΕ και τονίζοντας ότι δεν υπάρχειυποχρέωση απολογισμού του προϋπολογισμού.  

Δεδομένου ότι και ο Θ. Παφίλης (ΚΚΕ) και ο Αλ. Χρυσανθακόπουλος (ΛΑΟΣ) προέβαλλαν αντίστοιχα επιχειρήματα, κατά της συνταγματικότητας του σχεδίου νόμου, ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε τα κόμματα να μην επιχειρούν κοινοβουλευτικούς τακτικισμούς και να μείνουν στην ουσία του ζητήματος, αναλογιζόμενοι ότι ο άλλος δρόμος είναι η απόλυτη καταστροφή. 

«Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη και, σε αυτή τη φάση και ο ΛΑΟΣ, προτείνουν το αδιέξοδο και δεν πρέπει απλώς να απορριφθεί η πρόταση για αντισυνταγματικότητα, αλλά πρέπει να απορριφθεί η ανεύθυνη και αντιλαϊκή πολιτική που προτείνουν στον ελληνικό λαό», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος. 

 Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχέδιου και στα σημαντικότερα άρθρα του.