Με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου στο γραφείο του στη Βουλή συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς. Λίγο πριν τη συνάντηση ο κ. Σουλτς αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη την οποία «η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες έχουν ανάγκη». «Η χώρα αυτή έχει μέλλον και αν δουλέψουμε μαζί θα έχουμε κοινό μέλλον, αλλιώς αν δουλέψει ο ένας ενάντια στον άλλον, δεν θα έχουμε κοινό μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απορρίπτοντας πλέον τα λόγια και εξηγώντας ότι γι' αυτό αποδέχτηκε και την πρόσκληση του προέδρου της Βουλής να επισκεφτεί την Ελλάδα και να απευθυνθεί στο κοινοβούλιο.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η έγκριση του νέου «πακέτου» δεν σημαίνει από μόνη της λύση του προβλήματος, καθώς η χώρα χρειάζεται και ανάπτυξη και απασχόληση. Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν οι συνθήκες στην Ελλάδα για ανάπτυξη των επενδύσεων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, τον τουρισμό και το εμπόριο, με τη χώρα να διαδραματίζει το ρόλο του εμπορικού κόμβου στο κέντρο της Μεσογείου για εμπόριο στην Αφρική.

Επίσης, ο κ. Σουλτς είπε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια για τη στήριξη των άνεργων νέων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον κ. Σουλτς για την αλληλεγγύη και τη διαρκή στήριξη που επιδεικνύει προς τον ελληνικό λαό και τη χώρα τόσο ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όσο και προηγουμένως ως επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΣΚ, αλληλεγγύη, την οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, αποδεικνύει και η παρουσία του κ. Σουλτς στην Ελλάδα.

Σχετικό Θέμα: 

Μάρτιν Σουλτς: Βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο πλοίο