Την ανάγκη να υπάρξει κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία η οποία θα μπορεί να προχωρήσει στις ριζικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που απαιτεί ο τόπος προέταξε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για τον εφαρμοστικό νόμο. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στα κόμματα της Αριστεράς 

Ειδικότερα ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι «η χώρα χρειάζεται σύντομα κυβέρνηση με ισχυρή και νωπή εντολή», προειδοποιώντας παράλληλα αν δεν γίνουν σύντομα εκλογές «η Ελλάδα θα είναι ακυβέρνητη χώρα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πρόσθεσε ότι «τώρα το μόνο που τους μένει είναι να αμφισβητούν την αυτοδυναμία της ΝΔ την οποία ζητάμε για να κυβερνήσουμε με αποφασιστικότητα και για να κάνουμε τις τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Το τελευταίο τους ανάχωμα είναι η αμφισβήτηση της αυτοδυναμίας της ΝΔ και αυτό θα σαρωθεί στις εκλογές».

Αναφερόμενος στα κόμματα της Αριστεράς, ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η Αριστερά νομίζει ότι είναι υπεράνω, και καταγγέλλει τα πάντα και τους πάσης φύσεως κακούς χωρίς να προτείνει τίποτε. Ας κοιτάξει λίγο τον δικό της καθρέπτη. Η Αριστερά μπορεί να μην κυβέρνησε αλλά άσκησε σημαντική επιρροή, στήριξε προνόμια και αγκυλώσεις της δημόσιας διοίκησης, έδιωξε επιχειρήσεις με κινητοποιήσεις, ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα. Να μην μας κουνάει το δάχτυλο η Αριστερά».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπεραμύνθηκε της επιλογής του να συμμετάσχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά να στηρίξει τη νέα δανειακή σύμβαση, τονίζοντας ότι η συγκυρία είναι τελείως διαφορετική από αυτή του Μαΐου του 2010.

Αναφέρθηκε στα θετικά του νέου μνημονίου, τονίζοντας ότι κουρεύεται το χρέος, επιμηκύνεται ο χρόνος αποπληρωμής, κόβονται τα επιτόκια και οι τόκοι των επομένων ετών και απομακρύνεται η χρεοκοπία και κατ’ επέκταση η επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπανδρέου, ο κ Σαμαράς υπογράμμισε ότι με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και με την λάθος συνταγή του μνημονίου μετατράπηκε μία κρίση ελλείμματος σε κρίση χρέους.

Με πληροφορίες από protothema.gr