Βενιζέλος: «Ο κ. Σαμαράς θέλει να σηκώσει τον δικό του πύργο κυβερνητικής ματαιοδοξίας»


Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην τοποθέτηση του κατά τα τη διάρκεια της ομιλίας του για τον εφαρμοστικό νόμο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι τελείωσαν τα δύσκολα. Ότι ήρθε το ΠΑΣΟΚ καθάρισε το τοπίο για να έρθει ο κ. Σαμαράς να σηκώσει τον δικό του πύργο κυβερνητικής ματαιοδοξίας».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «Με εξέπληξε η τόσο θερμή και σθεναρή υπεράσπιση του έργου μας από τον κ. Σαμαρά. Γιατί σε όσα αναφέρθηκε ο Σαμαράς είναι το περιεχόμενο της απόφασης της 26/10/2011. Όλα αυτά που παρουσίασε ως σημαντικά αποτελέσματα είναι η διαπραγμάτευση που ολοκληρώσαμε με τον τότε πρωθυπουργό. Αν δεν είχαν γίνει αυτά τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο από συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είχαμε φέρει εις πέρας την εθνική αποστολή η χώρα δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση σήμερα» .

Επιπροσθέτως, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον για «αμφιθυμία», «απροθυμία», «αστάθεια» εξηγώντας ότι «οι εταίροι θέλουν να ξέρουν ότι έχουμε σταθερή εθνική στρατηγική. Ο Σαμαράς αναφέρεται σε Ευρωπαίους εταίρους αλλά πρέπει να ξέρει τι άποψη έχουν για τον κ. Σαμαρά οι εταίροι» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος .

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως μπορεί να αποκτήσαμε μεν ένα ασφαλές πλαίσιο, αλλά ακόμα θέλει δουλειά, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο