Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην τοποθέτηση του κατά τα τη διάρκεια της ομιλίας του για τον εφαρμοστικό νόμο.

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι «ο κ. Σαμαράς νομίζει ότι τελείωσαν τα δύσκολα. Ότι ήρθε το ΠΑΣΟΚ καθάρισε το τοπίο για να έρθει ο κ. Σαμαράς να σηκώσει τον δικό του πύργο κυβερνητικής ματαιοδοξίας».

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για «άχαρη και ατελέσφορη προσπάθεια συνεχούς διαφοροποίησης που δεν οδηγεί πουθενά, μόνο σε παλαιοκομματικό και δημαγωγικό λόγο».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «Με εξέπληξε η τόσο θερμή και σθεναρή υπεράσπιση του έργου μας από τον κ. Σαμαρά. Γιατί σε όσα αναφέρθηκε ο Σαμαράς είναι το περιεχόμενο της απόφασης της 26/10/2011. Όλα αυτά που παρουσίασε ως σημαντικά αποτελέσματα είναι η διαπραγμάτευση που ολοκληρώσαμε με τον τότε πρωθυπουργό. Αν δεν είχαν γίνει αυτά τον Οκτώβριο και τον Φεβρουάριο από συγκεκριμένους ανθρώπους και δεν είχαμε φέρει εις πέρας την εθνική αποστολή η χώρα δεν θα ήταν σε αυτή την κατάσταση σήμερα» .

Επιπροσθέτως, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον για «αμφιθυμία», «απροθυμία», «αστάθεια» εξηγώντας ότι «οι εταίροι θέλουν να ξέρουν ότι έχουμε σταθερή εθνική στρατηγική. Ο Σαμαράς αναφέρεται σε Ευρωπαίους εταίρους αλλά πρέπει να ξέρει τι άποψη έχουν για τον κ. Σαμαρά οι εταίροι» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος .

Τέλος ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως μπορεί να αποκτήσαμε μεν ένα ασφαλές πλαίσιο, αλλά ακόμα θέλει δουλειά, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Με πληροφορίες από protothema.gr