Τροπολογία σύμφωνα με την οποία δεν ισχύουν οι διατάξεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων για όλες τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών προσώπων κατέθεσε στη Βουλή και στο νομοσχέδιο για δίκαιη δίκη, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Καστανίδης. Όπως τονίζει ο κ. Καστανίδης στόχος είναι η προστασία του δημόσιου συμφέροντος, των δημοκρατικών θεσμών και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή του τόπου.

Νωρίτερα, να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων για τα πολιτικά πρόσωπα, προτείνουν 90 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και ανεξάρτητοι, με τροπολογία που κατέθεσαν στη Βουλή στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη. 

Οι βουλευτές – όπως αιτιολογούν- προχώρησαν στην κίνηση αυτή με αφορμή την τάση αμφισβήτησης που επικρατεί για το σύνολο του πολιτικού κόσμου λόγω καταδικαστέων παραδειγμάτων μερίδας πολιτικών. Μάλιστα, τονίζουν ότι η κατάσταση αυτή φανερώνει πως οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας της οικονομικής ζωής των πολιτικών είναι ανεπαρκείς.