Στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Σαμαράς έχει προγραμματίσει σειρά επαφών.   
   
Χθες το βράδυ, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ πριν την έναρξη της Συνόδου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.   
   
Στο τραπέζι των συζητήσεων θα είναι οι συνθήκες, που διαμορφώνονται μετά τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ ο Αντώνης Σαμαράς θα θέσει για μια ακόμα φορά το θέμα της λήψης αναπτυξιακών μέτρων για να βγει η χώρα από την ύφεση.   
   
Η εκτίμηση που έχουν στο επιτελείο της ΝΔ είναι πως πλέον το κλίμα στην Ευρώπη για τον πρόεδρο του κόμματος είναι πολύ θετικό και πως ο ίδιος, με τις επαφές του αυτές, αλλά και με τα ταξίδια που έχει και προτίθεται να πραγματοποιήσει, το επόμενο διάστημα, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας.

TAGS