Ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα στις Βρυξέλλες η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιδοκιμάζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού, θεωρώντας ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. «Το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας αποβλέπει και στην ανάπτυξη, όχι μόνο τη δημοσιονομική εξυγίανση» είπε σε δηλώσει του μετά τη συνάντηση ο κ. Μπαρόζο.

«Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο που οδήγησε τη χώρα μέσα από δύσκολα νερά. Γιατί να μην τα καταφέρει η Ελλάδα; Είμαι πεπεισμένος ότι είναι ικανή και θα τα καταφέρει» είπε ακόμα ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Παράλληλα, τόνισε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα γίνει καλύτερη χρήση των πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία, ακόμα και πριν από το 2013». O κ. Μπαρόζο, μάλιστα, μίλησε και για τεχνική αρωγή στην Ελλάδα για προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

O κ. Μπαρόζο, μάλιστα, μίλησε και... ελληνικά λέγοντας ότι «Ελλάδα και Ευρώπη μπορούν μαζί».

Aπό την πλευρά του ο κ. Παπαδήμος είπε ότι συζητήθηκαν διάφορα μέτρα, όπως η ίδρυση Ταμείου Εγγυοδοσίας για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, η εκπόνηση προγραμμάτων υποδομών και επενδύσεων μέσω των διαρθρωτικών ταμείων, μέτρα για την καλύτερη απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

«Προσδοκούμε, πρόσθεσε ο κ. Παπαδήμος, να υπάρξει πλήρης υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος, αλλά και εφαρμογή των συμπληρωματικών δράσεων που συζητήθηκαν σήμερα. «Μπορούμε και θα το κάνουμε» κατέληξε.


Σχετικό θέμα: Mπαρόζο: «Τα προβλήματα δεν θα τα λύσει ένας επίτροπος, αλλά η ίδια η Ελλάδα»