Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με αφορμή την παράταση των προθεσμιών υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, εξαπέλυσε ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης. «Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2012, ισοδυναμεί με ομολογία αποτυχίας. Επιβεβαιώνει την πλήρη διάλυση των οικονομικών υπηρεσιών.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του υπουργείου, που οι χρόνοι υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μετατοπίζονται εξαρχής προς το τέλος του 1ου εξάμηνου του έτους» είπε ο κ. Βρούτσης.

«Στην πράξη αυτό σημαίνει κατάρρευση των εσόδων, αφού μετατοπίζεται χρονολογικά ο προγραμματισμός της είσπραξής τους. Την ώρα που η χώρα αγωνίζεται για την επίτευξη των πολύ δύσκολων στόχων που της έχουν τεθεί, οι ιθύνοντες του υπουργείου φαίνεται να μην έχουν ακόμη –μετά από 2,5 χρόνια- συνειδητοποιήσει την ευθύνη του ρόλου τους» ανέφερε.

«Η πρωτοφανής μετατόπιση του χρόνου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αποτελεί «φιάσκο» για τον κ. Βενιζέλο, που θέτει σε κίνδυνο την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Παράλληλα, όμως, δημιουργεί και υπόνοιες για πιθανά εκλογικά παιχνίδια του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της χώρας, εξέλιξη για την οποία κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να απαντήσουν» κατέληξε.