Με 213 «ΝΑΙ» υπερψηφίστηκε στην ολομέλεια της Βουλής ο εφαρμοστικός νόμος των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, ο οποίος περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές όπως η μείωση της δαπάνης για το φάρμακο, τα γενόσημα, οι περικοπές στις δαπάνες του υπουργείου Υγείας, η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακείων, καθώς και η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.
Καταψήφισαν 58 βουλευτές ενώ 12 ψήφισαν «παρών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ οι οποίοι είχαν καταψηφίσει το νέο πρόγραμμα πριν από λίγες εβδομάδες με αποτέλεσμα να διαγραφούν από τα κόμματά τους, υπερψήφισαν τον συγκεκριμένο εφαρμοστικό νομοσχέδιο.

Ειδικότερα, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που είχαν διαγραφεί επειδή καταψήφισαν το «Μνημόνιο 2» και άλλαξαν στάση, δηλώνοντας «ΝΑΙ» είναι ο Αλέκος Αθανασιάδης και Χρήστος Μαγκούφης ενώ άλλοι 11 συνάδερφοί τους δήλωσαν «παρών» και σε αυτούς καταγράφηκαν οι κύριοι Μίχος, Τριανταφυλλόπουλος, Τόγιας, Κασσάρας, Καστανίδης, Παπαμανώλης, Θεοδωρίδης και οι κυρίες Κυριακοπούλου, Κατσέλη, Τεκτονίδου. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου επέμεινε στο «παρών».

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, «ΝΑΙ» σε όλα ψήφισαν η Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο Κ. Παπασιώζος και ο Γ. Βαγιωνάς, ενώ «ΝΑΙ» επί της αρχής με διαφοροποιήσεις επί των άρθρων ψήφισαν οι Γ. Βλάχος, Μ. Γιαννάκης, Μ. Τζήμας, Αλ. Δερμετζόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος, Εμ. Κεφαλογιάννης, Κ. Γκιουλέκας, Ζ. Τζηκαλάγιας, Γ. Καρασμάνης, Θ. Λεονταρίδης, Αν. Καρυπίδης και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Σταθεροί στο «όχι» παρέμειναν η Έλενα Κουντουρά και Δ. Σταμάτης, ενώ απουσίαζαν η Τσαμπίκα Ιατρίδη, Χρ. Ζώης, Σπ. Γαληνός και Π. Μελάς.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν «όχι» επί της αρχής, υπερψήφισαν ωστόσο το άρθρο 35.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν, δηλώνοντας ωστόσο παρόντες στο άρθρο 89.