Η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπουτσή, ανέβασε ξαφνικά τους ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ. Οι συνεδριάσεις και οι παρασκηνιακές κινήσεις διαδέχονται η μια την άλλη, ορισμένοι σκέφτονται να αποφύγουν να πάρουν θέση και κάποιοι άλλοι διερευνούν το ενδεχόμενο τρίτης υποψηφιότητας. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος συναντήθηκε χθες με 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο γραφείο του στην οδό Ζαλοκώστα για να συζητήσουν την πολιτική πλατφόρμα που εκπόνησε, διευκρίνισε ότι το ραντεβού δεν είχε σχέση με τον Γιάννη Ραγκούση.

Κανείς δεν ρώτησε τι εννοούσε γιατί όλοι είχαν πληροφορηθεί ότι ο Θ. Πάγκαλος, ο οποίος διαφωνεί με τον Ανδρέα Λοβέρδο για τη στήριξη του Ευάγγελου Βενιζέλου, ασκεί πιέσεις στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να είναι ο τρίτος υποψήφιος στην κούρσα διαδοχής του ΠΑΣΟΚ.

Στη «γιάφκα» της Ζαλοκώστα βρέθηκαν οι Παντελής Οικονόμου, Μανώλης Μπεντενιώτης, Ντ. Βρεττός, Σ. Εμινίδης, Ηλ. Καρανίκας, Κατερίνα Περλεπέ, Μαρία Θεοχάρη, Συμεών Κεδίκογλου, Π. Ασπραδάκης, και Αχμέτ Χατζή Οσμάν.

Την ίδια περίπου ώρα, 7 υφυπουργοί, συναντιόνταν στο γραφείο του Γιώργου Πεταλωτή για να κατεβάσουν τη δική τους πλατφόρμα.
Ο λόγος για τους γνωστούς πλέον ως ομάδα των υφυπουργών Φίλιππο Σαχινίδη, Σωκράτη Ξυνίδη, Θάνο Μωραΐτη, Γιάννη Δριβελέγκα, Μάρκο Μπόλαρη και Μανώλη Όθωνα. Οι πληροφορίες τους φέρουν να βρίσκονται πλησιέστερα στην απόφαση να μην στηρίξουν επισήμως κανένα υποψήφιο.

Και ενώ οι συναντήσεις δίνουν και παίρνουν, το παρασκήνιο οργιάζει και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση άρχισαν, με αιχμές, καρφιά και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς σε «φίλια» μέσα, κυρίως του διαδικτύου. Δεν έχουμε- προσώρας, λόγο να τα αναπαράγουμε και να τα σχολιάσουμε.

Μια ψύχραιμη ματιά- υπάρχουν και τέτοιες στο ΠΑΣΟΚ, στην συνολική κατάσταση που ήδη σκιαγραφήσαμε, διακρίνει ότι η Ιπποκράτους μοιάζει με χύτρα ταχύτητος που βράζει.

Σε πολύ σύντομο διάστημα, θα κριθεί ο νέος αρχηγός και ταυτοχρόνως θα απαντηθεί το ερώτημα «για ποιο ΠΑΣΟΚ μιλάμε». Λογικές λοιπόν οι ζυμώσεις και οι προβληματισμοί, ιδιαιτέρως όταν αρκετοί που είχαν αποφασίσει να στηρίξουν Λοβέρδο, δεν αποδέχονται τη λύση Βενιζέλου. Εύκολο να κατανοηθούν και οι πισώπλατες μαχαιριές από κάποιους θερμοκέφαλους- να κατανοηθούν είπαμε, όχι να δικαιολογηθούν, για να το ξεκαθαρίσουμε. Στο ΠΑΣΟΚ κρίνονται τόσα πολλά, σε τόσο λίγες μέρες…

Θέμης Δαγκλής