Στον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, διαβίβασε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες την αναφορά της Ντόρας Μπακογιάννη, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στον πρόεδρο της Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Π.Νικολούδη, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση με το ένα εκατομμύριο που κατατέθηκε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Ο Ιωάννης Τέντες απέστειλε την αναφορά στον Μ. Παπαϊωάννου για να κρίνει εάν θα κινήσει ή όχι σε βάρος του Π. Νικολούδη πειθαρχική διαδικασία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο μόνος αρμόδιος, λόγω του βαθμού που κατέχει ο κ. Νικολούδης στην εισαγγελική ιεραρχία, να τον ελέγξει πειθαρχικά. Εχει τη δυνατότητα να ζητήσει την προκαταρκτική έρευνα ή να ασκήσει πειθαρχική δίωξη ή να μην προβεί σε καμία ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι τη διαβίβαση της αναφοράς της στον υπουργό Δικαιοσύνης είχε ζητήσει την Τετάρτη κατά την επίσκεψή της στον κ. Τέντε η κ. Μπακογιάννη. Σε αυτήν μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα κ.λ.π».

Πηγή: in.gr

Σχετικό θέμα: Ορκωτοί λογιστές ψάχνουν το «πόθεν έσχες» Ντόρας Μπακογιάννη - Ισίδωρου Κούβελου