Την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς στις συναντήσεις που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ειδικότερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Γιόζεφ Ντόλ, και την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ. 

Σε δηλώσεις, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε την ανάγκη να επιτευχθούν οι στόχοι που συμφωνήθηκαν και ψηφίστηκαν.

Παράλληλα, κατά τις συναντήσεις του υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων μέτρων για ανάκαμψη της οικονομίας, γιατί όπως δήλωσε, «εάν δεν έρθει ανάπτυξη, ούτε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν, ούτε το χρέος θα καταστεί βιώσιμο».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στο τραπέζι των συναντήσεων έπεσαν συγκεκριμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ώστε να μειωθεί η ανεργία.

Ειδικότερα, συζητήθηκε η ενεργοποίηση των Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, η αξιοποίηση των πόρων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, η δημιουργία Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, η τόνωση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, αλλά και η απεμπλοκή των μεγάλων έργων υποδομής.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαμαράς κατά τις συναντήσεις που είχε, η κρίση δεν είναι απλώς οικονομική, «αφού δοκιμάζονται με πρωτοφανή σκληρότητα, οι πολίτες και απειλείται η κοινωνική συνοχή» και συμπλήρωσε λέγοντας ότι το αρνητικό κλίμα πρέπει να αντιστραφεί το ταχύτερο.

«Πρέπει να περάσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, από το φόβο για τα χειρότερα, στη σταθεροποίηση της οικονομίας και στην αποκατάσταση της ψυχολογίας της αγοράς. Και - πιστέψτε με - το 50% της αγοράς είναι η ψυχολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι οι εκλογές που έρχονται θα φέρουν ξανά την ελπίδα στους Έλληνες.


Σχετικό θέμα: Σαμαράς: Η Ελλάδα θα πετύχει, όμως προέχει η ανάπτυξη
TAGS