current views are: 1

2 Μαρτίου 2012
Δημοσίευση14:29

ΚΚΕ: Αντεργατική αθλιότητα το «ψαλίδι» στα επιδόματα του ΟΑΕΔ

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας και μητρότητας.

Δημοσίευση 14:29’
αρθρο-newpost

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας και μητρότητας.

Για αντεργατική αθλιότητα κάνει λόγο το ΚΚΕ με αφορμή τη μείωση επιδομάτων του ΟΑΕΔ μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας και μητρότητας. Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγορεί την κυβέρνηση και τους μεγαλοβιομήχανους ότι θέλουν τους εργάτες «να σκοτώνονται στη δουλειά για 500 ευρώ και όταν τους απολύουν να ζουν με συσσίτια ελεημοσύνης.

Χαρακτηρίζει επίσης «εξοργιστική» τη νέα μείωση κατά 22% του επιδόματος που λαμβάνουν για έξι μήνες οι εργαζόμενες που γίνονται μητέρες. «Είναι ανατριχιαστικό το φαινόμενο όλο και πιο πολλές λαϊκές οικογένειες να μην μπορούν να συντηρήσουν τα παιδιά τους και να τα παραδίδουν σε ιδρύματα και η συγκυβέρνηση να συνεχίζει και να κλιμακώνει την απάνθρωπη πολιτική της», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Αυτό, προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος, «σημαίνει ειδικά για τα νεαρά ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της ανεργίας, των χαμηλών μισθών, των χρεών, της έλλειψης πρόνοιας και παιδικών σταθμών ότι προστίθενται νέα εμπόδια στην απόκτηση παιδιών».

Το ΚΚΕ καλεί τέλος τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους να συσπειρωθούν «για να φουντώσει το πανεργατικό μέτωπο, για να εμποδιστεί η σφαγή μισθών» και να προστατευθούν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους.

Πηγή: naftemporiki.gr


σχετικα αρθρα