Απρόσμενη τρόπη παίρνει η υπόθεση  του ενός εκατομμυρίου δολαρίων του κ. Ισ. Κούβελου, συζύγου της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Σύμφωνα με τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών επί της δήλωσης «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 2011, που καταθέτει ο κ. Κούβελος ως υπόχρεος από κοινού με την σύζυγό του, προκύπτει ότι δεν δηλώθηκε ο λογαριασμός του Λονδίνου. Η έκθεση της Επιτροπής μαζί με τη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης. Έγκυρες πληροφορίες αποκλείουν τη διαβίβαση της υποθέσεως και στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς δεν επιβεβαιώνεται αδικαιολόγητη επαύξηση της περιουσιακής του κατάστασης. Στο Ωνάσειο ο κ. Κούβελος έπειτα από αδιαθεσία.
Στον λογαριασμό του Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος τηρείται σε λίρες Αγγλίας και δολάρια ΗΠΑ, κατατέθηκε το επίμαχο ποσόν στις 4 Μαρτίου 2011, ενώ σύμφωνα με τις γραπτές εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει ο κ. Κούβελος από την αρμόδια για τα «πόθεν έσχες» Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ο ίδιος δήλωσε ότι «εκ παραδρομής» δεν αναφέρθηκε στην δήλωσή του για το 2011 κάνοντας λόγο για παράλειψη. 

Ο επίμαχος λογαριασμός περιέχει 12.325 λίρες Αγγλίας και 1.142.068 δολάρια ΗΠΑ. 
Στον λογαριασμό αυτό είναι συνδικαιούχος και ο γιος του κ. Κούβελου. 

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αργύρη, από τον έλεγχο των ορκωτών λογιστών προκύπτει επίσης ότι τα χρήματα πήγαν απευθείας από τις ΗΠΑ σε τράπεζα του Λονδίνου, ενώ η εντολή ρευστοποίησης των μετοχών δόθηκε μέσω τράπεζας στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος είχε μιλήσει αρχικώς για πολιτικό ο οποίος έβγαλε το ένα εκατομμύριο στο εξωτερικό, είχε μιλήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για έμβασμα που στάλθηκε από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Η κυρία Μπακογιάννη στην δήλωσή της είχε πει ότι «το έμβασμα αυτό προερχόταν από μετοχές οι οποίες υπήρχαν στην Αμερική, ρευστοποιήθηκαν, πέρασαν μέσω ελληνικής τραπέζης, διότι δεν γινόταν αλλιώς και έφυγαν για αγορά πλοίου πάλι στο Λονδίνο, πράγμα το οποίο έχει σκοπό να κάνει ο σύζυγός μου». Από το βήμα της Βουλής την προηγούμενη Τρίτη η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας είχε δηλώσει ότι: 
«Πρόκειται για επιχειρηματική δραστηριότητα του συζύγου μου, γνωστή μέχρι το 2009-2010 που δημοσιεύθηκε το πόθεν έσχες –δηλαδή και οι μετοχές του και τα πάντα … Η δουλειά του κυρίου Νικολούδη είναι να ψάχνει το «βρώμικο» χρήμα. Αυτήν τη στιγμή μιλάμε για γνωστοποιημένη επιχειρηματική δράση, δημοσιοποιημένη στα πόθεν έσχες…».

Την Τετάρτη ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την ποινική δίωξη του Παναγιώτη Νικολούδη προϊστάμενο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Από την πλευρά του ο κ. Νικολούδης καταθέτοντας έγγραφη αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε υπεραμύνθηκε των χειρισμών του.

Κούβελος: Να πάει το θέμα στον εισαγγελέα για να μπορέσω να αποδείξω τα προφανή

Ο Ισίδωρος Κούβελος δήλωσε τα εξής μέσω ανακοίνωσης της ΔΗ.ΣΥ.:

«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης. Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011. Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ’ αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών. Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται. Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».

Στο Ωνάσειο με καρδιακές αρρυθμίες

Το απόγευμα, ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία. Σημειώνεται ότι ο κ. Κούβελος έχει υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς.

Όπως μάλιστα αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο «o κ. Ισίδωρος Κούβελος εισήχθη σήμερα στις 18:00 αναφέροντας προκάρδια άλγη. Ο κ. Κούβελος είχε υποβληθεί σε επέμβαση αορτοστεφανιαίας παράκαμψης προ επταετίας στο ΩΚΚ. Γίνονται οι απαραίτητες εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις υπό την επίβλεψη του Διευθυντή του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος κ. Βασίλειου Βούδρη. Η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία.»

Πηγή: Πρώτο Θέμα - Βήμα